In vacanta s-au triplat apelurile catre Telefonul Copilului 116.111
Divertisment · Stiri / 17.09.2009

In perioada vacantei de vara, numarul copiilor care au sunat la Telefonul Copilului 116 111, gratuit in retelele Romtelecom si Cosmote, s-a triplat. De asemenea...

In perioada vacantei de vara, numarul copiilor care au sunat la Telefonul Copilului 116 111, gratuit in retelele Romtelecom si Cosmote, s-a triplat. De asemenea, numarul de mail-uri trimise pe adresa de email a organizatiei, [email protected], a crescut considerabil.

"Preocuparile personale sau dorinta de a-si sprijini prietenii sunt motivele pentru care copiii au sunat in numar foarte mare la Telefonul Copilului 116.111. In urma cazurilor semnalate de catre copii am remarcat numeroase probleme emotionale determinate de lipsa de comunicare intre familie si copii", a declarat Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului.


La 116.111, numarul cazurilor relatate de copii s-a triplat fata de perioada anterioara vacantei. Dintr-un total de 2.913 cazuri, 1.062 de cazuri au fost transmise numai de copii.

41% dintre cazurile transmise de copii au necesitat consiliere psihologica pe mai multe teme: nevoia de comunicare, relationarea cu parintii sau prietenii, singuratatea, neintelegerile in familie si, nu in ultimul rand, problemele sentimentale. Nevoia de comunicare a copiilor are drept principale cauze lipsa de timp liber a parintilor, relationarea defectuoasa intre copii si parinti, neintelegerile sau divortul acestora.


23% dintre cazurile semnalate de copii se refera la urmatoarele tipuri de abuz asupra celor mici: neglijare, molestare fizica, exploatare prin munca si abuz sexual. Pentru majoritatea cazurilor de acest tip, prietenii copiilor supusi abuzului au fost cei care au contactat 116.111.

13% reprezinta sesizarile copiilor ai caror parinti au fost sau sunt plecati in strainatate si care s-au confruntat cu abandonul scolar. Acesti copii au ramas fie in grija bunicilor sau a altor rude, fie in grija unor prieteni de familie ai parintilor sau chiar concubin/concubina. Copiii nu au reusit sa depaseasca trauma cauzata de plecarea parintilor/ parintelui, deoarece nu au avut un suport emotional in acest sens. Aceasta trauma a afectat si frecventarea cursurilor scolare si a condus, de multe ori, la abandon scolar.


5% dintre copiii care au apelat 116.111 au solicitat informatii cu privire la drepturile celor mici, existenta Telefonului Copilului si cum poate apelul catre 116.111 sa ajute copiii.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro