10
La limita dintre viață și Dincolo: Reîntâlnirea tulburătoare dintre o mamă și fiica pe care a pierdut-o în urmă cu 3 ani
Divertisment · Stiri / 11.02.2020

Povestea unui cuplu care și-a pierdut fiica a emoționat o țară întreagă. Realitatea virtuală a făcut posibilă reîntâlnirea dintre o mamă și fetița ei.

Tehnologia poate face aproape totul posibil. Nu poate reda viața dacă aceasta nu mai e, dar poate să o reimagineze, să o imite și să deaq senzația de viu. Da, e o iluzie, poate pentru unii foarte dureroasă. Dar pentru mulți dintre cei care au pierdut pe cineva drag și ar da orice ca să-l mai vadă măcar o dată, poate fi o alinare a chinului care le sfâșie sufletul. E un vis frumos din care n-ar mai vrea să se trezească.

Pentru mulți oameni neîmpăcați cu pierderile dureroase, tehnologia poate fi refugiul care să le ofere alinare. Realitatea virtuală a ajuns la acest nivel: poate readuce "la viață" persoanele dispărute, oferind o mângâiere celor neconsolați.



Povestea emoționantă a unei mame care și-a regăsit fiica la trei ani după ce aceasta a murit este un exemplu în care știința poate transcede limita dintre viață și moarte.

Totul a devenit posibil într-o emisiune de televiziune din Coreea de Sud. Realizatorii show-ului "Meeting You" au prezentat povestea tristă a unei familii care și-a pierdut fetița în 2016. Nayeon avea șapte ani când a murit, răpusă de o boală.

Folosind realitatea virtuală, aceștia i-au dat șansa femeii să-și regăsească fiica. Cu ajutorul căștii Vive virtual reality (VR) care transmitea imagini și sunete, precum și al unor mănuși cu senzori, Jang Ji-sung și-a putut vedea și auzi fiica, ba chiar și să-i simtă atingerile, ca și cum ar fi fost vie.



Programul de realitate virtuală a fost dezvoltat de compania Munhwa Broadcasting Corporation (MBC), care a lucrat intens la crearea chipului, corpului și vocii fetiței, relatează publicația Aju Business Daily, citată de Daily Mail.

Mama și fetița s-au putut atinge, s-au jucat și au discutat, iar micuța i-a spus că nu mai simte nicio durere. "Oh, drăguța mea, mi-e dor de tine", i-a spus femeia replicii digitale a fiicei sale.

Fetița cu ochi strălucitori și cu părul negru și-a întrebat mama unde a fost și dacă se gândește la ea.

"Asta fac mereu", i-a răspuns femeia. "Mi-e dor de tine", i-a spus fetița. "Și mie mi-e dor de tine", i-a spus mama.



La început, Jang a ezitat să o atingă pe Nayeon, până când aceasta a insistat ca ea să o apuce de mână. Femeia a acceptat, iar când a atins-o a izbucnit în lacrimi. Tatăl fetiței, fratele și sora acesteia, prezenți în sală, vedeau aceleași imagini și aveau lacrimi în ochi.

La un moment dat, fetița a alergat spre mama ei și i-a adus o floare. "Mami, acum poți să vezi că nu mai sufăr, nu?"

.

La sfârșitul întâlnirii lor copleșitoare, Nayeon s-a întins pentru a adormi, spunându-i mamei că este obosită, iar femeia și-a luat rămas bun de la ea.

Jang, care poartă mereu un colier ce conține cenușa fiicei sale, a spus că a acceptat această experiență pentru a-i ajuta pe cei care și-au pierdut un frate, un părinte sau un copil. "După trei ani, acum cred că trebuia să o iubesc mai mult decât să-mi fie dor de ea, așa că sunt încrezătoare pentru atunci când o voi întâlni. Sper că mulți oameni și-o vor aminti pe Nayeon după ce au urmărit emisiunea", a scris femeia pe blogul ei.


Foto: Daily Mail

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro