Secrete bine ascunse si detalii picante despre Casa Regala au fost dezvaluite aseara persoanelor publice din Romania! Ce meniu regal au servit vedetele!
Divertisment · Stiri / 07.05.2015

Andreea Marin, Iuliana Tudor, Adina Buzatu, Oana Roman, Ilinca Vandici, Claudia Pavel, Alexandra Badoi, Simona Taranu, Camelia Baltoi, Ilan si Alina Laufer, Annes, Dan Boerescu s-au numarat printre vedetele care au fost invitate la Cina Regala.

Multi dintre noi avem o fascinatie, cel mai probabil ramasa de la povestile din copilarie, pentru printi si printese, palate, baluri somptuoase si elegante, insa  putin dintre noi stiu cu exactitate regulile de protocol ale marilor Case Regale, pastrate de la o generatie la alta.
 
 
Ca furnizor al Casei Regale, Jubile The Ballroom a organizat aseara o Cina Regala la care a invitat mai multe nume cunoscute din showbiz. Evenimentul s-a desfasurat la salonul Jubile Signature Pipera, iar printre invitati s-au aflat Iuliana Tudor, Adina Buzatu, Oana Roman, Ilinca Vandici, Claudia Pavel, Alexandra Badoi, Simona Taranu, Camelia Baltoi, Ilan si Alina Laufer, Annes, Dan Boerescu. Gazda serii a fost Andreea Marin. Intr-o atmosfera regala, vedetele au fost servite ca la carte si au gustat astfel din preparatele special pregatite cu ocazia acestui eveniment.  Din meniu au facut parte preparate ca Spuma de creveti cu avocado, Muschi de vita Wellington si Tarta caprese, un desert delicios. De altfel, acesta este chiar meniul care  a fost servit cu ocazia dineului organizat cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la revenirea in tara a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare.

 
Jubile The Ballroom a avut privilegiul sa realizeze un scurt documentar despre protocolul de la Casa Regala a Romaniei, in organizarea receptiilor oficiale. Acesta a fost filmat la Palatul CEC, cu ocazia dineului organizat cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la revenirea in tara a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare.
 
Exista foarte multe masuratori de care trebuie tinut cont in momentul in care organizezi un eveniment pentru Casa Regala. Protocolul  impune masurarea distantei dintre fiecare invitat. Aceasta trebuie sa fie minim 70 cm si maxim 90 cm. Se masoara de asemenea distanta dintre farfuria suport si extremitatea mesei, care trebuie sa fie de doua degete.  Aranjarea scaunelor implica masurarea distantei dintre spatarul scaunul si marginea mesei, care se face cu un dispozitiv special din lemn de 70 de cm. De asemenea se calculeaza distanta dintre sfesnice, astfel incat acestea sa fie pozitionate egal. Sandra Liliana Gatajeanu- Directorul de Protocul al Casei Regale a Romaniei: “ In momentul in care se priveste de la un capat al mesei trebuie sa exista o linie si pentru scaune si pentru pahare si pentru suportul de farfurie si celelalte elemente.”

 
In ceea ce priveste servirea, protocolului presupune ca fiecare participat sa aiba un suport pe care se aseaza celelalte farfurii. Acesta este realizat manual de mesterii tamplari de la Savarsin si pictat cu Stema Regala. Eticheta Regala cere ca servirea preparatelor sa se faca pe partea stanga, iar servirea bauturile pe partea dreapta si este de preferat ca aceasta sa se faca simultan pentru toti invitatii. La un dineu oficial, se serveste deobicei doar apa, vin alb, vin rosu, vin dulce. Sampania se serveste doar la sosirea invitatilor, nu si la masa.

 
Meniul pentru evenimente este stabilit impreuna cu membrii Familiei Regale. De obicei preparatele alese fac parte din cartea de bucate regale, scrisa de Principesa Mostenitoare sau sunt retete oferite de alte familiile regale.
 
Cat despre asezarea la masa, aceasta  se face dupa  sistemul francez. Sandra Liliana Gatajeanu- Directorul de Protocul al Casei Regale a Romaniei:“ Asezarea invitatiilor se face in ordinea precaderii. In centrul mesei sta Familia Regala, urmand ca spre extremitati sa fie asezati ceilalti invitati.”  Fiecare invitat are in fata  cardurile imprimate cu Stema Regala  cu numele si meniul fiecarui invitat, scrise in limba franceza.

 
 “Un eveniment pentru Casa Regala implica foarte multa strictete si atentie la fiecare detaliu. Fiecare element al mesei trebuie calculat la centimetru, iar daca un invitat isi anuleaza sau confirma prezenta in ultimul moment, se reface toata aseazarea la masa, asta insemnand reluarea intregului proces de masurare“ - Simina Bucataru – Ospatar Jubile.
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro