Vineri, 27 iunie, la Godot Café-Teatru: Atenţie, spectacol FRAGIL despre viaţa de cuplu!
Divertisment · Stiri / 25.06.2014

Fragil, o comedie despre viaţa de cuplu, cu Mirela Zeţa, Radu Iacoban, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore, în regia lui George Dogaru, se va juca vineri seară, de la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).

Greg (Radu Iacoban) o iubeşte pe Steph (Andreea Gramoşteanu) cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi…

O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni. Fragil este o comedie despre iubire în forma brută, despre “lipsa de menajamente” cu care ne confruntăm atunci când suntem într-o relaţie, despre fericirea sau dezamăgirea pe care o primim chiar de la omul de lângă noi.



Trailer-ul spectacolului Fragil: http://youtu.be/i5kZ4aWs-10

Fragil face parte dintr-o trilogie scrisă de Neil LaBute (51 de ani, regizor, scenarist şi dramaturg american), care conţine piesele: Reasons to Be Pretty (după care a fost tradusă Fragil), The Shape of Things şi Fat Pig. Trilogia abordează tema stilului de viaţă american.

În America, spectacolul s-a jucat cu succes pe Broadway şi a fost nominalizat în 2011 la premiul Tony la trei categorii - Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă în rol secundar.


Montarea de la Godot Café-Teatru este realizată cu ajutorul decorului multifuncţional creat de Corina Gramoşteanu.

Şi ultimele două piese ale trilogiei au fost traduse şi jucate pe scenele româneşti: Forma lucrurilor (The Shape of Things) şi XXL (Fat Pig) se joacă tot la Godot Café-Teatru.

Regizorul piesei, George Dogaru, este cel care a realizat show-ul de televiziune Mondenii, de la Prima TV, iar Mirela Zeţa, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore sunt trei actori care fac parte din emisiunea respectivă. Radu Iacoban este actor, regizor şi scenarist cu piese scrise şi regizate care se joacă acum pe scenele teatrelor româneşti, cele mai recente fiind Carpathian Garden şi În parc, la Godot Café-Teatru.



Mirela Zeţa, actriţa care interpretează unul din personajele feminine în piesa Fragil spune: “Cred că, de obicei, oamenii aleg calea cea mai uşoară. Piesa vorbeşte despre nişte tineri, despre alegerile lor… Părerea mea e că trebuie să ne asumăm tot, şi minciuna şi adevărul şi ăsta e un lucru foarte greu. Dar ăştia suntem… cu de toate. Cred că toţi oamenii au trecut mai mult sau mai puţin prin această fază: a maturizării, a alegerilor. Alegeri care au consecinţe.”



Actorul Radu Iacoban crede că piesa nu oferă soluţii, oferă situaţii. “Tu, ca individ, îţi alegi ce vrei. Nu există oameni care să aibă opţiuni proaste sau opţiuni bune. Există doar probleme de perspectivă şi de auditoriu”.

Andreea Gramoşteanu: “În orice căutare a adevărului nu cred că poţi să spui vreodată: da, l-am găsit, ăsta e, merg cu el mai departe! E foarte interesant că, deşi ea (Steph, unul din personajele feminine - n. red.) caută sinceritatea cu orice chip, tot sinceritatea este cea care o distruge.”


Atenţie! Spectacolul conţine un limbaj licenţios, nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Data şi ora: vineri, 27 iunie, ora 19
Durata spectacolului: o oră şi patruzeci de minute
Preţul biletului: 35 de lei
Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244 | [email protected]
Regia: George Dogaru
Cu: Andreea Grămoșteanu, Radu Iacoban, Mirela Zeța, Marin Grigore
Traducerea și adaptarea: Radu Iacoban
Decor și costume: Corina Grămoșteanu


Godot Café-Teatru

Concept. Godot Café-Teatru este un spaţiu îndelung aşteptat – şi, mai ales, necesar – în peisajul cultural bucureştean, în special în zona teatrului independent. De aici şi denumirea sa, aluzie la personajul din piesa Aşteptându-l pe Godot, de Samuel Beckett. Conceptul de café-teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singura sală cu această structură din Bucureşti.

Unul dintre puţinele spaţii din oraş dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezintă în fiecare seară pe scena sa artişti tineri: se joacă piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film, expoziţii de fotografie sau lansări de carte.

Spectacole. De când şi-a deschis porţile, Godot Café-Teatru a devenit cunoscut pentru repertoriul său variat, mare parte dintre spectacolele prezentate fiind producţii proprii – de la comedii cu umor intelectual în stilul Woody Allen (Bullets over Lipscani de Eugen Gyemant, cu Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc), la radiografii ironice ale relaţiilor amoroase (Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, regia Doina Antohi, cu Andreea Grămoşteanu, Mirela Zeţa, Ioana Barbu, Andreea Samson, Doina Antohi, Constantin Diţă, Alexandru Conovaru, Pavel Bârsan, Andrei Mateiu şi Şerban Gomoiu; Cupluri, regia Vlad Zamfirescu, cu Diana Cavaliotti, Andreea Vasile, Tudor Aaron Istodor, Mihai Conrad Mericoffer, Irina Velcescu si Cristina Florea) sau ipostaze ale omului contemporan (The Position, regia Daniel Popa, cu Mihai Călin, Laurenţiu Bănescu, Istvan Teglas, Lucian Pavel, Cătălin Neamţu, Daniel Popa si Alexandra Sălceanu).

Spaţiul de pe Blănari nr. 14 a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Mihai Călin, Anca Sigartău, Lia Bugnar, Ada Milea sau Florin Piersic Jr; s-au jucat spectacole independente ca Gunoierul lui Mimi Brănescu, Cu(cu)ienfrunte – two-men show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, No One, de Carmen Vioreanu, şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja “clasicilor” Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa; au concertat nume importante ca Zdob şi Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del (în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Shukar Collective, Şuie Paparude, The Amsterdams, Nightlosers - Hanno Hoefer, Irina Sârbu şi Marius Mihalache, Teodora Enache.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro