Ziua Mondială a Somnului – prilej de informare asupra importanţei calităţii sale pentru un stil de viaţă echilibrat
Divertisment · Stiri / 13.03.2015

Bucureşti, 12 martie 2015. În preambulul Zilei Mondiale a Somnului care se celebrează pe 15 martie, echipa Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea mişcării naţionale „Si eu trăiesc sănătos!” - SETS a organizat „Atelierele de vise” destinate celor 180 de elevi din clasele a III-a din cadrul Liceului “Ioan Petruş” din Otopeni.

În cadrul atelierelor, copiii au primit pliante cu sfaturi pentru un somn de calitate, împreună cu o planşă A3, având conturul unei perne. Elevii le-au desenat şi decorat cu multă imaginaţie, având la dispoziţie diverse materiale: carioci, autocolante, hârtie creponată, lipici şi foarfeci.

"În acest an ne-am propus să promovăm în rândul elevilor trei teme care au la nivel global câte o zi dedicată: somnul, apa şi dansul. Atelierele de vise încurajează creativitatea copiilor, oferindu-le şi informaţii despre importanţa somnului de calitate. Peste 170 de lucrări sunt expuse timp de o săptămână în incinta liceului şi în clase. Toţi elevii, cadrele didactice, părinţii, întreaga comunitate le pot admira"
, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte Fundaţia PRAIS.

Pentru un somn odihnitor şi de calitate este bine să urmăm câţiva paşi simpli: o cină uşoară servită cu cel puţin 3 ore înainte de ora de culcare, camera în care dormim să fie bine aerisită, ora de culcare să nu fie târzie şi să fie aceeaşi în fiecare seara. Starea de armonie din cadrul familiei îşi va aduce şi ea contribuţia la un somn bun. Cercetările din domeniu consideră somnul esenţial pentru un stil de viaţă echilibrat şi recomandă creşteri ale timpului alocat acestuia, pentru majoritatea grupelor de vârstă (începând cu sugarii, continuând cu copiii şi adolescenţii). Fundația Americană pentru Somn* recomandă între 9 şi 11 ore/zi de somn copiilor de vârstă școlară 6-13 ani – grupul ţintă al proiectului.


Activitățile SETS din comunitatea Otopeni din România sunt integrate în programul pan-european „EPODE pentru Promovarea Egalităţii în ceea ce privește Starea de Sănătate” – EPHE, care are ca obiective reducerea inegalităţilor în domeniul sănătăţii. Proiectul se desfășoară simultan în 7 țări din Europa, inclusiv în ţara noastră, echipa Fundaţiei PRAIS coordonând intervenţiile din Belgia, Bulgaria, Franța, Grecia, Olanda şi Portugalia.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro