10 alimente pe care le poți folosi în moduri neobișnuite
Divertisment · Utile / 14.09.2023

Alimentele au fost folosite ca remedii naturale în toate țările și culturile de secole.

În timp ce majoritatea le consideră doar hrană, unele alimente servesc mai multor scopuri decât am crede.

De la îngrijirea pielii și părului până la vindecarea bolilor, unele dintre ele sunt atât de benefice, încât poți găsi o soluție la aproape orice problemă doar aruncând o privire în bucătărie.

10 alimente pe care le poți folosi în moduri neobișnuite

 

Ceapa


Să pui ceapă în șosete înainte de culcare sună foarte ciudat, dar este, de fapt, o modalitate simplă de a avea picioare netede și catifelate.



Acest truc inteligent provine din vechea practică medicinală chineză a reflexologiei piciorului, iar studii recente arată că plasarea unei cepe în ciorap poate preveni înmulțirea bacteriilor și orice excrescență tare a pielii. De asemenea, înmoaie pielea.

Turmeric


Acest condiment este strâns legat de proprietăți vindecătoare în multe culturi și poate fi folosit ca mască de față, ca soluție pentru cicatricile acneei.

Studiile au arătat că turmericul conține curcumină, un ingredient care are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Utilizarea unui amestec de turmeric, iaurt grecesc și miere ca mască poate ajuta la reducerea cicatricilor și la prevenirea apariției acneei.

Cartofi


Cartofii sunt una dintre cele mai versatile legume din bucătărie, dar știai că aceștia pot ajuta la îndepărtarea ruginii de pe uneltele de fier?

Cartofii conțin acid oxalic, care ajută la îndepărtarea ruginii de pe ustensilele de fier.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să aplici puțină sare pe cartof și să-l freci pe partea ruginită.

Ouă


Ouăle sunt pline de nutrienți precum vitamina A, vitamina D și calciu, ceea ce le face să fie unul dintre cele mai sănătoase alimente.



Și dacă ai părul deteriorat sau uscat, gălbenușurile de ou ar putea să-ți salveze părul.

Deoarece gălbenușul de ou este bogat în  proteine, poate oferi strălucire și rezistență părului tău, iar o grăsime numită lecitină care se găsește în gălbenușurile de ou poate hidrata părul.

Acest lucru face din gălbenușurile de ou cea mai bună mască de păr pe care o poți folosi.

Piper Cayenne


Acest tip de ardei conține capsaicină și este utilizat în multe medicamente pentru gestionarea durerii.



Poți chiar să îți faci propria cremă "de amorțire" cu piper cayenne și ulei de cocos pentru un remediu de ușurare instantanee.

Eucalipt


O aromă de ulei esențial foarte popular, eucaliptul este renumit pentru proprietățile sale vindecătoare și pentru promovarea relaxării.

Unul dintre beneficiile sale care este adesea trecut cu vederea este ameliorarea durerilor corporale.

S a dovedit că eucaliptul ameliorează ingestia/înghițirea și durerile corporale, făcându-l o soluție excelentă pentru răceli.

Usturoi


Usturoiul este unul dintre cele mai utilizate alimente și își merită popularitatea.

Nu numai că îmbunătățește orice fel de mâncare la care este adăugat, dar poate și trata piciorul atletului.

Datorită proprietăților sale naturale antifungice, adăugarea usturoiului într-o baie la picioare sau doar frecarea lui direct în zona afectată poate ameliora cu ușurință mâncărimea picioarelor.

Scorțișoară


Te-au mușcat țânțarii și dorești o ușurare rapidă a durerii și mâncărimii?

Acest condiment magic este plin de proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la tratarea nu doar a mușcăturilor de țânțari, ci și a înțepăturilor de albine, viespi și păianjeni.

Realizarea unei paste cu scorțișoară și apă și aplicarea acesteia pe zona afectată va ajuta la ameliorarea durerii.

Sare


Sarea este folosită în cele mai multe feluri de mâncare pe care le preparăm, dar o utilizare casnică neobișnuită a sării poate fi eliminarea mirosurilor nedorite de pe pantofi.

Să pui sare în pantofi noaptea îi va împrospăta până dimineața, deoarece sarea poate absorbi mirosurile neplăcute.

Orez


Dacă vrei fructe coapte instantaneu și ești prea nerăbdător să aștepți, poți coace orice fruct mai repede folosind orez.

Prin scufundarea unui fruct în orez, boabele vor capta gazul etilenă excretat de fruct, care la rândul său ajută la coacerea acestuia mai repede.

Doar nu uita de fructe și nu-l lăsa prea mult timp să acționeze.

 

Sursă: brightside

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro