10 semne ca să îţi dai seama când cineva te minte
Divertisment · Utile / 20.05.2017

De la citirea limbajului corpului, privitul în ochi sau modul în care cineva vorbeşte, există mai multe indicii care indică minciuna.

Iată o listă de lucruri care îţi poate fi foarte utilă atunci când ai de-a face cu un mincinos:

1. Menţinerea contactului vizual fără a clipi

În timp ce majoritatea oamenilor cred că mincinoşii se vor uita în altă parte şi vor clipi repetat, studiile arată că, de fapt, ei se uită drept în sufletul tău şi vor menţine contactul vizual fără să clipească pentru a nu trezi suspiciunea.

2. Acoperirea gurii
Acoperirea gurii e un gest prin care oamenii arată că nu doresc să vorbească sau să se adâncească într-o problemă. Este o manevră subconştientă de a ascunde gândurile. În timp ce acoperirea parţială a gurii este, de obicei, un semn de relaxare sau contemplare, acoperirea totală indică faptul că se evită conversaţia şi se ascunde ceva.


3. Poziţia capului

Există 3 tipuri diferite de poziţii ale capului care sunt utilizate preponderent de mincinoşi. Acestea sunt folosite fie simultan, fie pe parcursul unei conversaţii. Primul este înclinarea capului, ceea ce indică disconfort în dicuţie. Al doilea e plecarea capului şi ascunderea unei părţi vulnerabile a corpului: gâtul. Iar al treilea este retragerea capului, care este şi cel mai evident semn pentru că se creează o distanţă între tine şi el, lucru care arată că se evită conversaţia şi nu se simte confortabil cu subiectul.


4. Prea multe detalii
Prea multă informaţie este un semn evident că ai de-a face cu un mincinos. Mincinoşii vor veni cu detalii excesive pentru a se acoperi şi tind să amintează lucruri pe care oamenii nu le-ar spune în mod normal.

5. Starea liniştită
Deşi s-ar presupune că mincinoşii ar arăta frică, ei tind să stea liniştiţi pentru că sunt concentraţi să pregătească o confruntare. De asemenea, încordarea pe care o simt în interior se manifestă printr-o lipsă de mişcare la exterior.


6. Respiraţia
Aceasta este mai greu de identificat, dar mincinoşii, datorită naturii lor nervoase vor avea tendinţa de a respira mult mai puternic. Mincinoşii fac pauze în discuţii şi îşi apoi respiră diferit.

7. Mişcarea şi încolăcirea picioarelor

Deşi liniştea e un atribut al mincinoşilor, şi mişcarea picioarelor este un gest prin care poţi să îţi dai seama cu cine ai de-a face. Acest lucru indică faptul că vor să iasă din discuţie, că se simt incomod sau nervoşi.

8. Repetarea anumitor cuvinte

Repetarea e un semn destul de evident de minciună, deoarece se doreşte convingerea. Mincinoţii repetă anumite fraze sau cuvinte pentru a-i convinge pe cei din jur, dar să se convingă şi pe ei înşişi.

9. Dificultăţi de vorbire
Mincinoşii întâmpină dificultăţi în vorbire, bâlbâieli sau lacune în fraze, ceea ce înseamnă că sunt nervoşi şi tensionaţi. Când oamenii sunt stresaţi sau nervpşi, gurile lor tind să se usuce, ceea ce face mai dificilă vorbirea.

10. Acoperirea şi ascunderea anumitor părţi ale corpului

Mincinoşii obişnuiesc să îşi ţină mâinile pe şolduri sau îşi încrucişează braţele. În plus, au o tendinţă subconştientă de a-şi acoperi zonele vulnerabile atunci când sunt nervoşi, tensionaţi sau le e frică de consecinţe.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro