6 lucruri de făcut dacă ai rămas fără iubit
Pentru cele mai multe persoane, existenţa unui partener este una din condiţiile esenţiale ale unui echilibru interior. Dorinţa de a fi cu cineva face însă de multe ori dramatică perioadă în care nu eşti cu nimeni, începând să te porţi ca şi cum această perioadă ar fi doar o paranteză în viaţă ta, dincolo de trecerea căreia vine din nou viaţa adevărată, cea în care eşti cu cineva şi totul este din nou cum trebuie să fie.
Pentru cele mai multe persoane, existenţa unui partener este una din condiţiile esenţiale ale unui echilibru interior. Dorinţa de a fi cu cineva face însă de multe ori dramatică perioadă în care nu eşti cu nimeni, începând să te porţi ca şi cum această perioadă ar fi doar o paranteză în viaţă ta, dincolo de trecerea căreia vine din nou viaţa adevărată, cea în care eşti cu cineva şi totul este din nou cum trebuie să fie. Acest mod de a privi lucrurile poate duce la multe obiceiuri autodistructive, de evitat, pentru că nu îţi fac decât rău şi nu te ajută în nici o privinţă. În primul rând nu te ajută să îţi găseşti un partener. Iată ce poţi face dacă ai rămas fără iubit:Nu amâna lucrurile pe care le poţi face azi
... pentru că ajungi în acest fel să îţi amâni viaţă. Alegând să nu mergi la concert, pentru că toată lumea are pereche, să nu mergi în excursia pe care ţi-o doreşti, pentru că nu ai un partener, să nu te duci la filmul a cărui reclamă te entuziasmează, pentru că îţi e ruşine să mergi la cinema singură, alegi să te privezi de lucruri importante, care îţi fac plăcere şi care sunt parte importantă a vieţii tale. Lucrurile mici dau bucuria de a trăi, indiferent dacă sunt trăite în unu, în doi sau în trei, sau în oricât de mulţi se poate. Alege lucrurile pe care ţi le-ai dori să le faci şi nu renunţa la ele doar pentru că eşti singură.
Fii pozitivă!
Dacă hotărăşti să ieşi, deşi îţi e greu, nu ieşi doar că să îţi demonstrezi că eşti nefericită şi singură. Modul în care tu te raportezi la experienţa pe care o ai face diferenţa. Caută modul pozitiv de a privi lucrurile şi a trăi experienţele pe care le ai în faţă. Fii vie şi prezentă în viaţa ta zi de zi, fie că ai sau nu în acea zi pe cineva alături de tine! Un astfel de mod de a privi lucrurile te va face şi mult mai dezirabilă mediului, ceea ce înseamnă că ai mult mai multe şanse să cunoşti pe cineva şi să nu mai fii singură atunci când te simţi bine în pielea ta decât atunci când îţi plângi de milă.
Nu renunţa să te iubeşti şi să ai grijă de tine
Multe persoane care nu îşi acceptă singurătatea ajung să se pedepsească pentru că sunt singure. Ajung să nu mai facă lucruri pentru ele, să îşi amâne mici plăceri care înainte erau obligatorii, să nu se mai îngrijească la fel că înainte, ca şi cum nu le-ar păsa, ca şi cum ar fi nevoie de altcineva pentru ca acest lucru să capete un sens. Fă totul pentru a nu cădea în această capcană. Singurătatea e o ocazie pentru a deveni şi mai cochetă şi mai atentă cu tine şi cu micile tale plăceri, pentru că ai mai mult timp la dispoziţie.
Renunţă la obiceiul de a te plânge mereu la prieteni
Unele persoane singure capătă obiceiul de a se poziţiona ca victime şi ajung să fie atât de obositoare încât prietenii nu mai ştiu ce să facă că se le evite. Nimeni nu are nevoie de victime în jur. Fiecare are problemele sale. Atunci când întâlnesc prieteni, cei mai mulţi se aşteaptă să uite de probleme, nu să se afunde în ale altora. Aşa că încearcă să mai şi asculţi, să mai şi râzi, să te bucuri, nu doar să fii centrată asupra ta şi asupra întrebărilor tale interioare.
Renunţă la obiceiuri care îţi fac rău
Să bei prea mult, să mănânci prea mult, să dormi prea mult, să taci sau să vorbeşti prea mult sau să te uiţi la televizor prea mult. Nu te ajută în nici un fel, ba îţi fac mult rău. Învăţă să le înlocuieşti cu lucruri folositoare şi care să îţi aducă bucurie în suflet.
Şi singurătatea are rostul ei
Singurătatea este şi ea un mod de a fi în lume. Chiar dacă nu ne-am imaginat vreodată, pot fi momente în viaţă în care e bine să fim singuri. E o perioadă în care să putem face multe lucruri, să ne cunoaştem mai bine, să hotărâm lucruri în ceea ce priveşte viaţa noastră şi visele pe care vrem să le ducem la împlinire. E o perioadă în care să învăţam şi să evoluăm interior, să cunoaştem oameni şi să facem alegerile potrivite.