Cum omoară nesiguranța o relație?
Dragoste & Sex · Relatii / 29.09.2017

Atunci când ești într-o relație, dezvolți anumite obiceiuri alături de partenerul tău. Însă apare și o nevoie de validare, iar nesiguranța ta sau a partenerului poate duce la sfârșitul unei relații. Însă de ce se întâmplă aceste lucruri?

De ce omoară nesiguranța o relație?

Nevoia validării iubirii împiedică o relație să ajungă la nivelul următor. Necesitatea de a vedea dovezile iubirii împiedică o construire sănătoasă a unei relații autentice. Știi vechea zicală conform căreia acțiunile sunt mai importante decât cuvintele? Este adevărată mai ales atunci când încerci să creezi o poveste de dragoste de lungă durată.

Când ești într-o relație, lucrurile mici îți demonstrează că ești iubită. Poate că partenerul ți-a spălat hainele, pentru că știa că ai o zi lungă la birou și nu ai timp. Poate că a comandat mâncarea ta preferată când nu aveați chef să gătiți. În oricare dintre aceste cazuri nu a fost nevoie să îți spună că te iubește și că poți avea încredere în el. Dar ai știut lucrurile astea fără să le auzi.


Nesiguranța face foarte mult rău într-o relație. Dacă ai nevoie de reasigurare întotdeauna, ești geloasă și chiar îl spionezi pe partener, distrugi încrederea care se formează între voi. Astfel de comportamente nu sunt atrăgătoare și pot îndepărta partenerul.

Majoritatea oamenilor abordează nesiguranța într-un fel în care strică relația. Aceștia nu își dau seama că modul în care încearcă să-și repare problemele legate de nesiguranță le agravează situația.

Iar unii caută siguranța mereu. Însă siguranța dintr-o relație nu reprezintă ceva tangibil. Pentru a se simți în siguranță mereu, aceștia caută reasigurări. În aceste cazuri, le vor cere partenerilor demonstrații ale iubirii. Însă dacă îi zici partenerului să îți spună că te iubește de câteva ori pe zi sau să îți facă favoruri în mod constant, s-ar putea să se ducă din romantismul relației. Același lucru se aplică și pentru momentele în care îi ceri să-ți răspundă imediat când îl suni sau îi scrii.


Atunci când un partener este copleșit de cereri ridicole, acesta nu va putea să le efectueze perfect tot timpul. Problema nesiguranței nu poate fi rezolvată în acest fel. Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele, dar când sunt acțiuni solicitate de nesiguranță, acestea nu sunt autentice și vă obosesc pe amandoi.

Iar unii oameni cred că a-ți recunoaște nesiguranța este o slăbiciune, însă își doresc în secret să fie copleșiți cu atenție din partea partenerului. Cu toate acestea, în momentul în care partenerul nu poate ține pasul, apar mai multe certuri și crește nivelul nesiguranței, ceea ce poate duce în final la o despărțire.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro