Moduri de gândire care fac faza lunii de miere a relațiilor să dureze
Dragoste & Sex · Relatii / 15.09.2018

Chiar și cele mai introvertite persoane sunt ființe sociale. Avem nevoie de relații. Avem nevoie să interacționăm. Avem nevoie de intimitate. Însă chiar și cele mai frumoase relații pot deveni toxice de-a lungul timpului. Iar relațiile îți pot contura viața.

Ce moduri de gândire ar trebui să abordezi dacă vrei să prelungești pentru totdeauna faza lunii de miere a relațiilor?


1. Este mai bine să fii respectat decât plăcut


Persoanele care sunt plăcute de alții iartă mai des, acceptă mai multe lucruri, sunt flexibile, gentile și răbdătoare. Le este milă de cei care sunt excluși, pedepsiți. Au tendința să insiste ca oamenii să lucreze în echipă, nu să fie într-o competiție. Însă oamenii care sunt plăcuți sunt mai ușor de manipulat de ceilalți, mai ales de oamenii displăcuți. În plus, nu se pricep foarte bine la negocieri, au un salariu mai mic și câștigă mai puțini bani. Iar toate aceste lucruri pot duce la o furie ascunsă. Atunci când începi să fii respectat, poate că există mai multe certuri, dar, pe termen lung, partenerul tău te va plăcea mai mult.

2. Lumea ta contează cel mai mult


Unul dintre cele mai toxice moduri de gândire dintr-o relație este codependența. Aceasta reiese din încercările de a-i repara problemele partenerului, sacrificând propria lume și stare de bine. La început, partenerul îți poate spune că are o problemă, iar tu asculți și îi oferi sfatul, încercând să ajuți. Îți pasă de această persoană, așa că îți dorești să ajuți. De-a lungul timpului, poți observa că preiei din ce în ce mai mult din problemele partenerului și că intri în dramele lumii sale. În acest proces, lași în urmă propria ta lume și uiți să mai ai grijă de tine. Pe termen scurt, îți poți ajuta partenerul, dar pe termen lung nu faci decât să te rănești.

3. Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele


Adesea, ne legăm de cuvintele pe care le spun oamenii. Însă acționează conform acestora? Dacă nu, înseamnă că nu sunt sinceri. Iar acțiunile vorbesc întotdeauna mai tare decât cuvintele. 

4. Nu este vorba despre încercarea de a câștiga, ci despre a fi câștigător


Dacă o persoană face ceva sănătos, nu înseamnă că este o persoană sănătoasă. Este vorba despre cine ești, nu despre ce faci. Ar trebui să te vezi în oglindă ca o persoană cu respect de sine, integritate, demnitate și motivație. Iar dacă în relații încerci mereu să repari lucruri, greșești. Trebuie să te valorifici și să recunoști că și tu ai defecte, dar tot ești un câștigător.

5. Micile îmbunătățiri duc la schimbări majore


Toată lumea pare a căuta o soluție magică. Oamenii vor un supliment care să le dubleze IQ-ului, o dietă care să îi facă să slăbească într-o zi, un truc magic care să revitalizeze căsătoria. Din păcate, nu există astfel de soluții magice. Schimbările necesită timp și nenumărate mici îmbunătățiri. Atingerea obiectivelor este corelată direct cu sistemul dopaminei, care ne face fericiți. Dacă îți propui să schimbi 1% în fiecare zi, vei ajunge să ai parte de schimbări majore de-a lungul timpului. Iar această perspectivă este mult mai bună decât cea în care graba poate duce la eșec.

6. Atunci când arăți bine, te simți bine


Acesta poate părea un mod de gândire superficial, însă nu este. Atunci când avem grijă de noi prin igienă, curățenie, îmbrăcăminte, sport etc., ne simțim mai bine și ne respectăm mai mult. În plus, dacă ai grijă de tine, îmbătrânești mai greu, iar atracția fizică a partenerului pentru tine va rămâne la un nivel ridicat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro