Desert de Paște: New York cheesecake
Farfuridi / De Farfuridi, 10.04.2015

cheesecake1Două zile. Atât mai aveți ca să vă pregătiți pentru Paște, în cazul în care n-ați decis să fugiți departe de lume. De aceea timpul trebuie eficientizat la maximum. Iar dacă sunteți genul care să se implice activ (a se citi nu sunteți adeptul aplicațiilor de unde poți comanda online de toate cu de toate) o să aveți un soi de semimaraton zilele astea. De aceea eu vă propun o alternativă delicioasă pentru pască, un desert fin care va păstra ideea originală, dar care vă va salva o mulțime de timp: New York cheesecake.

V-am mai povestit până acum despre cheesecake, însă niciuna dintre variante nu avea nevoie de coacere. Aceasta are, pentru că așa e rețeta celebrei și clasicei New York cheesecake. Ca la orice cheesecake, aveți nevoie de un blat de biscuiți:300 de grame de biscuiți digestivi de zdrobesc sau se mărunțesc în blender (mie îmi place o textură mai grosieră, așa că nu-i mărunțesc până devin o pulbere fină). Îi amestecați cu 125 de grame de unt topit și 30 de grame de zahăr. Puneți apoi aceste amestec într-o formă rotundă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Nivelați amestecul, presând cu spatele unei linguri, până obțineți un strat compact pe toată suprafața formei.

Pentru crema de brânză mixați 400 de grame de cremă de brânză, 200 de grame de smântână tare, grasă (30% grăsime), 250 de grame de zahăr, semințe de vanilie și 4 gălbenușuri (de la 4 ouă mari). La final încorporați ușor și cele 4 albușuri bătute spumă. De obicei, mulți pun ouăle întregi, dar spuma de albuș va aera cheesecake-ul și-i va da o textură extrem de fină.

Turnați acest amestec peste blatul de biscuiți, apoi puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (foc mediu). Acum, un alt truc. O veți coace la bain marie, adică puneți forma într-o tavă cu apă clocotită (nivelul apei ar trebui să fie până la jumătatea formei). Coaceți prăjitura la foc mic spre mediu (160 de grade), timp de o oră - o oră și 15 minute, apoi o lăsați să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă.

În mod tradițional, cheesecake-ul new-york-ez are o glazură de căpșune sau căpșune proaspete deasupra. Dar e perfectă și așa, simplă, sau cu o glazură de caramel. Iar dacă doriți să obțineți ceva chiar și mai asemănător cu pasca, puneți în crema de brânză 50 de grame de stafide.

Cu siguranță veți primi o felie (sau mai multe) de pască de la colegi, rude, prieteni. Așa că profitați și de acest cheesecake minunat, de acest Paște.

Sărbători cu bine să aveți!

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro