Desertul copilăriei: budincă de paste cu brânză
Farfuridi / De Farfuridi, 27.03.2015

budinca paste1Unul dintre dulciurile copilăriei mele - pe lângă tortul de mere repetat aproape obsessiv la toate evenimentele din familie - a fost budinca de paste cu brânză. Și ea omniprezentă, de altfel. Probabil din acest motiv mi-am scos-o din minte și din meniu ani de zile. Dar am redescoperit-o într-o nouă formă, cu noi arome. Vorba aia: I love to hate you :)

Așa că am fiert un pachet de 500 de grame de paste lungi (spaghettini, adică niște spaghete mai subțiri, cu timp de fierbere mai mic), dar puteți folosi paste scurte sau orice tip de paste doriți sau găsiți prin cămară. Nu le-am fiert complet, pentru că budinca trece printr-o a doua fază de preparare, în cuptor. Le-am scurs și am adăugat apoi 300-400 de grame de telemea de vaci ușor sărată, dată pe răzătoarea mare. De obicei se folosește brânză proaspătă, nesărată, dar mie-mi place combinația de dulce-sărat. Puteți folosi caș dulce sau mozzarella.

Apoi am făcut liantul acestei budinci: trei ouă, 100 de ml de smântână dulce, 400 de ml de lapte gras (eu am avut lapte de țară), 250 de grame de zahăr, un praf de sare, coajă rasă de portocală, semințele unui baton de vanilie. Am omogenizat toate aceste ingrediente, apoi le-am pus peste paste și brânză.

Amestecul final trebuie turnat într-o tavă nonaderentă și pus în cuptorul încălzit în prealabil. Lăsați budinca la cuptor aproximativ o oră, la foc mediu (180 de grade).

E bună și caldă (dar nu fierbinte), și rece, cu zahăr pudră sau cu un sos de fructe de pădure.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro