Ce facem cu resturile de la masa de Paște: cum transformăm ouăle
Farfuridi / De Farfuridi, 14.04.2015

oua paste2Paștele acesta a trecut și el, frumos și cu mult soare, cel puțin pentru noi. Și, la fel ca noi, cred că mulți dintre voi au rămas cu o grămadă (mai mică sau mai mare) de mâncare în frigider. Cel puțin de ouă înroșite sunt sigură, se întâmplă în fiecare an, la toți cei pe care îi cunosc. Deci, ce facem cu ele?

Le transformăm, evident, căci câte ouă fierte poate să mănânce omul? Așa că „update-urile“ sunt binevenite. Mie mi-au rămas prin frigider nu numai ouă, ci și verdețuri, legume, brânzeturi și măsline. Iar atunci când am văzut și lipiile, am știut ce e de făcut.

Wrap, „kebab“, shaorma cu ouă, spuneți-i cum vreți. E fresh, e consistentă și e delicioasă. Așa că pe o lipie puneți un strat de maioneză sau de cremă de brânză. Eu am adăugat apoi un strat consistent de frunze de leurdă. Cu gustul lor subtil de usturoi verde merg perfect cu ouăle. Au urmat alte resturi de brânză (cheddar) și câteva măsline kalamata cărora le-am scos sâmburii (un pont: cumpărați întotdeauna măsline cu sâmburi, sunt mult mai gustoase, iar sâmburii pot fi scoși cu ușurință, nu e niciun efort).

Am pus apoi câteva frunzulițe de mărar și codițe de ceapă verde și au urmat ouăle tăiate pe jumătate, sare și piper negru. Ce să vă mai spun, în combinație ar merge și niște muștar, frunze de salată verde, felii de ridichii sau de castraveți. Poate și câteva fileuri de anșoa. Sau câteva capere.

Rulați apoi strâns lipia cu ou și o tăiați în jumătate. Va fi cu totul altceva decât banalul ou fiert. Și totul se rezolvă rapid, cu ingrediente pe care sigur le aveți în frigider. Pentru mine a fost chiar un prânz consistent.

Fiți ingenioși, nu vă temeți de combinații și folosiți tot ce puteți. Resturile sunt unele dintre cele mai importante ingrediente dintr-un frigider, de care puteți profita oricând, făcând astfel economii importante.

Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro