Floriile vin duminca aceasta cu soare, cu pomi care explodează de flori și cu... pește. Da, știu, nu e prea estetică alăturarea, dar e sănătoasă. Mai ales dacă peștele e prăjit și are alături un mujdei de usturoi și o mămăligă :).
Căci așa cere tradiția, ca de Florii să mâncăm pește. Însă o scrumbie sau o sardină tăvălită prin mălai, rumenită în tigaie și pusă alături de un „soare“ de mămăligă știe oricine să facă, nu?
Iar eu chiar nu mă voi priva de masa asta simplă și delicioasă. Dar dacă în 10 minute putem pune la cale o altă mâncare de pește? De creveți, mai exact. Câteva arome asiatice total diferite, perfecte și pentru cei mai simandicoși :).
Pentru patru porții aveți nevoie de 16-20 de creveți, proaspeți sau congelați, decorticați (4-5 creveți de persoană). În puțin ulei de măsline, într-un wok sau o tigaie adâncă, bine încinsă, puneți un cățel de usturoi feliat subțire (sau 2 fire de usturoi verde tocat), 2 fire de ceapă verde tocate, o bucata de un cm de ghimbir feliat subțire, câteva felii de ardei iute proaspăt, roșu sau verde (opțional). Căliți totul la foc mare timp de un minut (metoda stir fry), apoi adăugați câteva buchețele subțiri de broccoli (200 de grame) și creveții. Le căliți și pe ele 3 minute, la foc mare/foarte mare și amestecați încontinuu.
Apoi condimentați cu sos de soia (2 linguri), sos de stridii (1-2 linguri), sos iute (după gust), piper, oțet din orez (o lingură), puțin zahăr. La final, peste toate acestea, puneți fideaua de orez (foarte subțire) înmuiată în prealabil în apă clocotită timp de 2-3 minute.
Lăsați tăițeii încă 1-2 minute să absoarbă sosul și aromele și, cum spuneam, cât ai zice pește, aveți un preparat incredibil.
Și nu uitați că mâncarea cu suflet vine și de la Farfuridi.ro, iar și mai multe bunătăți găsiți pe www.facebook.com/farfuridi.