Botoxul – întinerire fără compromis!
Frumuseţe · Chirurgie estetica / 11.02.2013

Botoxul este un tratament profilactic folosit cu succes de medicii din întreaga lume pentru prevenirea apariţiei şi adâncirii ridurilor de expresie.

Botoxul este un tratament profilactic folosit cu succes de medicii din întreaga lume pentru prevenirea apariţiei şi adâncirii ridurilor de expresie.

Datorită rezultatelor spectaculoase pe care le au, injecţiile cu Botox sunt unul dintre cele mai populare tratamente de estetică din lume adresate persoanelor de orice vârstă care doresc să aibă un ten neted şi o piele fermă.

Secretul succesului Botoxului nu este doar eficacitatea acestuia, dar şi confortul procedurii de injectare. Faţă de alte proceduri cu rezultate similare, aceasta este mult mai puţin invazivă, iar timpul de recuperare este mai scurt.


Specialiştii DENT ESTET ne explică cum funcţionează şi care sunt lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când optăm pentru un tratament cu Botox.

Cum funcţioneaza?

Botoxul blochează semnalele transmise de nervi către muşchi, stopând astfel contracţia acestora. Astfel, ridurile se retrag şi pielea capătă un aspect natural. Acest procedeu durează numai câteva minute şi nu necesită anestezie. Botoxul este injectat cu ajutorul unui ac subţire în muşchi, generând un disconfort minor pentru pacient.

 
Botoxul este cel mai frecvent folosit pentru corectarea zonelor dintre sprancene (zona ridurilor verticale de încruntare), din centrul frunţii (zona ridurilor orizontale de mirare) şi din colţul extern al ochiului (“laba gâştii” – ridurile din timpul râsului). Totuşi, ridurile cauzate de expunerea la soare sau gravitaţie nu pot fi corectate cu ajutorul acestui tratament.

În general, durează între trei şi şapte zile pentru ca efectul să fie complet.

Cât durează efectul unei injectări cu Botox?


Efectul Botoxului durează aproximativ patru luni, iar odată ce efectul asupra muşchilor se retrage, ridurile încep să reapară şi e nevoie de o nouă intervenţie. În timp, liniile şi ridurile devin mai puţin severe pentru că muşchii sunt obişnuiţi să se relaxeze.

Ce trebuie să ştim?

Este important să evităm consumul de alcool cel puţin o săptămână înainte de intervenţie. De asemenea, pentru a reduce riscurile învineţirii pielii, medicamentele antibiotice şi antinevralgice sau vitamina E sunt contraindicate timp de două săptămâni înainte de tratament.


La aproximativ două ore de la intervenţie, este indicat să executăm mişcări continue ale muşchilor faciali pentru ca soluţia să fie bine absorbită.

Timp de patru ore după tratament, este indicat să evităm masarea zonei unde a avut loc intervenţia. Mai mult, în aceasta perioadăefortul sau sauna trebuie evitate pentru a reduce riscul învineţiriipielii.

Specialiştii recomandă pacienţilor să revină la 3-4 luni de la tratament pentru a analiza evoluţia tratamentului şi pentru a le oferi posibilitatea de a se reprograma din timp pentru o nouă intervenţie.

Botoxul este o procedură sigură, eficientă şi la îndemană. Convinge-te şi tu!

Programeaza-te şi scapă de ridurile instetice!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro