Ce trebuie să știi înainte de mărirea buzelor
Mărirea buzelor se realizează prin injectarea în buze a unor substanțe care au rolul de a le crește volumul. Află care sunt variantele, dar și ce beneficii sau riscuri presupun.
Pentru mărirea buzelor sunt folosite soluții temporare, care după o anumită perioadă de la injectare sunt resorbite de corp, dar și variante permanente. Dacă îți faci pentru prima dată o procedură de mărire a buzelor, este de preferat să alegi soluțiile temporare, astfel încât să poți observa dacă ți se potrivește noul stil.
Mărirea buzelor cu soluții temporare
Materialele temporare sunt acidul hialuronic sau grăsimea proprie. Acestea se injectează în buze, sub anestezie locală, iar rezultatele durează până la șase luni. Acidul hialuronic este cel mai des folosit pentru că este o substanță care se găsești în mod natural în organism, iar din acest motiv este foarte bine tolerată de corp și apar rar reacții de respingere.
"Procedura de injectare cu acid hialuronic durează în jur de 15 minute și este o intervenție non-chirurgicală. Practic, se injectează gelul (acidul hialuronic) cu un ac foarte fin, în cantități mici, în interiorul buzei superioare și/sau inferioare. Rezultatele injectării cu acid hialuronic durează în jur de 3-6 luni", declară dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică.
Mărirea buzelor cu soluții permanente
Materialul definitiv pentru mărirea buzelor este siliconul. Siliconul injectabil este folosit ca material de stimulare şi nu de umplere, ceea ce înseamnă că stimulează formarea de colagen în jurul fiecărei micropicături, astfel încât se produce o creştere lentă în volum. Spre deosebire de injectarea materialelor resorbabile, injectarea siliconului în buze necesită cel puţin șase şedinţe cu pauză de 4 - 6 săptămâni între ele.
Pot apărea efecte secundare precum granuloame (noduli inflamatori subcutanaţi) ce pot migra și inflamaţii. De asemenea, fiind o soluție permanentă, procedura este dificil de corectat în cazul în care nu ești mulțumită de rezultate.
"De multe ori pacienţilor le este teamă să ceară doctorului injectarea cu acid hialuronic a buzelor de teamă să nu se trezească cu buze prea mari care să-i facă să arate ridicol. Cred că teama lor este justificată, de aceea este important să alegeţi întotdeauna un medic cu experienţă, întrebaţi ce produs va utiliza la injectare, niciodată acest produs nu trebuie să fie permanent şi recomandarea mea este să nu se folosească mai mult de 1 ml. Dacă se injectează prea multă substanţa se poate crea un aspect de cioc de raţă
”, declară medicul dermatolog Daniela Taher.
Este foarte important să ai în vedere faptul că naturalețea este și va fi întotdeauna apreciată. De aceea, atunci când alegi să îți mărești buzele trebuie să optezi pentru variante discrete, care să îți corecteze defectele sau să îți pună în valoare trăsăturile, dar fără a exagera. Folosirea în exces a unor astfel de tratamente poate avea efecte dezastruoase asupra chipului tău.