19
O nouă tunsoare face furori printre vedete și influencerițe: bobul baroc, trendul care face senzație în 2024
Frumuseţe · Coafuri / 15.01.2024

Dacă arunci o privire mai atentă la fotografiile de la evenimentele recente de peste Ocean, vei observa cu ușurință care este trendul în materie de tunsori.

Dacă până acum bobul era cel mai potrivit părului drept, începe să prindă teren bobul pe păr ondulat și creț.

Noul curent, așa cum spun stiliștii, poartă numele de ”bob baroc”, chiar de la celebrul stil baroc care a dominat secolul al XVII-lea și a influențat arhitectura, sculptura, pictura, muzica și dansul.

Ce înseamnă, de fapt, baroc?


Stilul baroc se caracterizează prin multitudinea detaliilor ample care transformă totul în ceva grandioase, un exces de ornamentație cu affect spectaculos.

Rachael Gibson, de la The Hair Historian, întrebată de Who What Wear spune că dorința pentru detalii ample a barocului s-a reflectat și în coafurile acelei perioade care erau în egală măsură flamboaiante și bogate în detalii. Era totul exagerat, părul strâns în cocuri voluminoase, cu detalii elaborate cu funde, bucle și panglici.
 
 
 

Cum arată o tunsoare bob baroc


În cazul tunsorii, de la un bob atent ”aliniat”, făcut celebru de faimoasa și exigenta Anna Wintour, cel mai longeviv și influent redactor-șef Vogue (funcție pe care o ocupă de aproape 35 de ani), detaliile prin contur și tot mai multe femei aleg modelul Zendaya.
 
 

Vezi în galeria de mai sus cum poartă vedetele și influencerițele bobul baroc, tunsoarea care face senzație în 2024!


Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro