Subțierea firului de păr: cauze ale pierderii volumului și strălucirii naturale
Frumuseţe · Coafuri / 27.02.2020

În ultima vreme ai observat că părul are tot mai puțin volum deși ai testat diferite șampoane sau spray-uri pentru a remedia această problemă? Sau când îl prinzi ți se pare că este mult mai puțin ori elasticul alunecă imediat? Subțierea firului de păr are cauze multiple și trebuie să iei măsuri rapid pentru a reface aspectul podoabei capilare.

Odată cu înaintarea în vârstă părul devine tot mai subțire, iar culoarea nu mai este la fel de intensă. În cazul în care ai observat subțierea firului de păr trebuie să analizezi ce cauze are pentru că nu numai îmbătrânirea poate provoca acest inconvenient. Din fericire majoritatea factorilor care provoacă problema pot fi combătuți dacă acționezi rapid. Nu ai de ce să consideri că este un lucru inevitabil, ci este esențial să conștientizezi care sunt lucrurile pe care le poți schimba și ce obiceiuri trebuie să modifici pentru a putea reface aspectul părului și a realiza din nou coafurile care îți încadrează frumos trăsăturile.

 
Subțierea firului de păr poate avea următoarele cauze:

 
1. Prelucrarea excesivă a părului

Nu apela prea des la vopsele de păr, decoloranți, soluții de permanent sau de îndreptare pentru că urmarea poate fi subțierea vizibilă a firelor. Este recomandat să crești intervalul dintre aceste proceduri pentru a preveni deteriorarea părului.

 
2. Folosirea produselor de păr agresive, de exemplu fixativele sau gelurile cu fixare extremă

Aceste produse deteriorează părul în timp și provoacă subțierea lui vizibilă. Și colorarea temporară, cu produsele pentru o zi, poate fi agresivă pentru șuvițele tale. Alege produsele de coafat organice, care oferă o fixare lejeră și intensifică luciul. Poate că nu vei mai putea realiza coafuri radicale, dar cu siguranță vei fi mulțumită când părul tău va avea din nou volumul și aspectul mătăsos de mai demult.

 
3. Prinderea părului foarte strâns

Indiferent dacă îți plac cocurile sau pur și simplu prinzi părul într-o coadă de cal când te grăbești spre serviciu sau mergi la sală, este esențial să lași părul lejer. Dacă îl prinzi foarte strâns vei deteriora foliculii de păr, iar subțierea zonelor afectate va deveni evidentă în timp.

 
4. Meniul deficitar în acid folic, fier, Omega-3, seleniu și alte minerale esențiale

Acești nutrienți asigură fortificarea părului, iar excluderea lor din alimentație va deteriora semnificativ podoaba capilară. Consumă zilnic pește gras, nuci braziliene, ouă, nuci, ficat de vită, brânză maturată, ciuperci, lapte integral și suc de portocale fortificat.

 
5. Stresul cronic

Stresul constant va cauza creșterea nivelului de cortizol, acest hormon încetinind dezvoltarea firelor noi de păr. În plus, firele existente se vor subția și își vor pierde volumul. Încearcă să te relaxezi cu ajutorul plimbărilor în aer liber, al sportului sau lecturii pentru a avea mereu o abordare optimistă și proactivă.
Subțierea părului poate fi moștenită genetic în unele cazuri sau poate fi provocată de alte afecțiuni.
 
Alte cauze posibile pentru subțierea părului sunt:
- oprirea administrării pilulelor contraceptive;
- o naștere recentă;
- varianțiile hormonale sau dezechilibrul hormonal;
- slăbirea cu 10kg sau mai mult într-o perioadă scurtă de timp;
- urmarea unui tratament pentru o boală autoimună;
- un sistem imunitar deficitar;
- o afecțiune dermatologică la nivelul scalpului sau o infecție.
 
Cauze mai rare ale subțierii părului sunt:
- tulburările alimentare;
- smulgerea părului în momentele stresante;
- febra ridicată.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro