5 sfaturi pentru a alege cosmetice de calitate
Frumuseţe · Cosmetica / 26.03.2024

Machiajul este preferat de foarte multe dintre femei și reprezintă deja o artă în zilele noastre. Dar nu despre asta vom vorbi în rândurile care urmează, ci despre cum alegi cosmetice de calitate, fie că ne referim la fond de ten, ruj, creme, creioane, tuș sau altele.

Calitatea produselor cosmetice și a machiajelor este extrem de importantă deoarece produsele care au o calitate îndoielnică îți pot provoca o serie de boli de piele și crede-ne că nu vrei să te afli în această situație.

Te invităm să afli care sunt cele mai importante cinci criterii de care te sfătuim să ții cont atunci când alegi produsele potrivite pentru tine și care sunt calitative.

Consultă lista de ingredinente


Cel mai important lucru pe care îl ai de făcut atunci când alegi produsele este lista de ingrediente. Chiar dacă poate să fie obositor să să citești toate ingredientele înscrise pe produsul respectiv, te sfătuim să o faci deoarece în caz contrar pielea ta poate avea de suferit.


Evită produsele care au în componența lor parfum și alcool deoarece acestea pot să irite pielea, mai ales dacă ai un ten sensibil. Caută, în schimb, produse care au ingrediente naturale sau cel puțin care sunt blânde cu tenul tău și care hidratează pielea, cum ar fi acidul hialuronic, niacinamide și extracte naturale.

În cazul în care ai probleme dermatologice și vrei să folosești machiaj, te sfătuim să ceri sfatul dermatologului tău deoarece acesta va ști să îți indice produsele potrivite nevoilor tale și problemelor pielii cu care te confrunți. Nu ignora acest lucru deoarece unele produse îți pot face mai mult rău decât bine, chiar dacă nu sunt neapărat dăunătoare.


Ține cont de tipul tău de ten


Un alt criteriu extrem de important este cel al tipului de ten. Fie că ne referim la farduri, la ruj sau la fondul de ten, alege-ți produsele de make-up în funcție de tipul tău de ten. În cazul în care nu știi ce tip de ten ai, cere ajutorul unui medic dermatolog sau al unui consultant pe care îl vei găsi în magazinele de profil. Spre exemplu, pentru tenul gras, care se confruntă cu excesul de sebum, va trebui să alegi produse pe bază de niacinamide, sulfați sau retinol, pentru tenul uscat sunt indicate acidul hialuronic, acidul lactic și untul de shea, pentru tenul sensibil va trebui să alegi produse fără parabeni și alți iritanți, iar pe pentru tenul normal te sfătuim să selectezi produsele care hidratează pielea.


Alege branduri sigure


Un alt element extrem de important atunci când vine vorba despre produsele cosmetice este și acela care se referă la brand. Te sfătuim să-ți cumperi fondul de ten, fardurile și rujurile, dar și orice alt produs ai avea în vedere de la branduri reputate, cunoscute și în care ai încredere. Nu te orienta către acelea de care nu ai auzit niciodată doar pentru că prețul cosmeticelor este unul mai mic. Este foarte posibil să fie vorba despre o păcăleală și să te expui unui risc major, care să ducă la căpătarea unei serii mari de boli de piele.


Testează produsele


O altă variantă care te ajută să îți dai seama dacă produsele cosmetice la care te gândești sunt de calitate este și aceea de a le testa. Îți recomandăm să te îndrepți către mostrele pe care majoritatea producătorilor le oferă și să vezi dacă respectivele machiaje sunt potrivite pentru tine.

Fii atentă la ordinea în care sunt enumerate ingredinetele


Și, în fine, un ultim criteriu la care trebuie să fie atentă este ordinea în care ingredientele sunt enumerate pe ambalajul respectivului produs. Spre exemplu, primele patru sau cinci ingrediente specificate ca fiind aflate în compoziția cremei, a fondului de ten sau a rujului sunt și cele care reprezintă aproximativ 90 % din compoziția produsului respectiv, iar ultimele sunt cele adăugate în cel mai mic procent. Așa că dacă te interesează în mod special un anumit ingredient, verifică să fie trecut printre primele.

Spor la cumpărături!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro