7 moduri în care să folosești menta în tratamentele de înfrumusețare
Frumuseţe · Cosmetica / 24.02.2019

Există o mulțime de motive să incluzi menta în tratamentele tale cosmetice. Are proprietăți antiinflamatoare și o aromă inconfundabilă, ce oferă întotdeauna un plus de prospețime.


Menta te ajută să scapi de coșuri, să estompezi cicatricile sau să tonifici pielea. De asemenea, conține vitaminele A și C care stimulează vindecarea pielii, dar și substanțe care reduc inflamațiile. Iată șapte moduri în care poate fi folosită în tratamentele de înfrumusețare:

Scrub detoxifiant pentru corp cu mentă și piper


Menta nu are beneficii doar pentru piele, ci și pentru sistemul respirator și cel digestiv, fiind un ingredient excelent pentru un scrub detoxifiat pe care îl poți folosi când ești răcită. Pentru un scrub cu mentă și piper care este sigur pentru aplicarea pe corp, amestecă o linguriță cu piper negru măcinat, 100 de grame de sare de mare fină și 3-5 frunze de mentă. Adaugă un ulei cu textură lejeră, precum cel de semințe de struguri sau jojoba, și amestecă bine. Testează scrubul pe încheietura mâinii pentru a te asigura că nu îți provoacă iritații. Aplică scrubul o dată pe săptămână pe pielea udă, în timp ce faci baie sau duș, pentru un efect detoxifiant.

Pastă pentru iluminarea tenului


Menta proaspătă are un efect de uniformizare a culorii tenului prin estomparea petelor. Ai nevoie de câteva rămurele de mntă, o lingură cu miere și o jumătate de linguriță cu zeamă de lămâie pentru a obține o pastă pentru iluminarea tenului. Pentru a extrage uleiurile benefice din mentă, piseaz-o în blender sau într-un moj, înainte de a adăuga mierea și zeama de lămâie. Amestecă bine și aplică pe pielea curată, afectată de pete. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te. Nu uita să folosești apoi o cremă hidratantă cu factor de protectie UV pentru că zeama de lămâie cauzează fotosensibilitate.

Baie calmantă pentru picioare


Menta are capacitatea de a calma picioarele umflate sau obosite, dar și de a elimina mirosurile neplăcute. Adaugă mentă proaspătă într-un lighean cu apă caldă și ține-ți picioarele în această baie timp de 20 de minute. Menta va stimula circulația sanguină și îți va oferi în același timp o senzație de prospețime.

Tonic cu mentă pentru piele


Un tonic pentru piele pe bază de mentă te va ajuta sa tii sub control productia de sebum si sa estompezi cicatricile provocate de acnee. Fa un ceai concentrat din mentă, în care să adaugi și câteva petale uscate de trandafiri. Această combinație va ține la distanță coșurile și în același timp îți va hrăni tenul. Datorită antioxidanților, trandafirii au proprietăți antiîmbătrânire. După ce tonicul s-a răcit, pune-l într-o sticlă închisă la culoare, cu dop ermetic și folosește-l zilnic de-a lungul unei săptămâni. Dacă îl ții la temperatura camerei, tonicul se va strica în maxim o zi, dar la frigider va rezista până la o săptămână.

Repelent pentru insecte


Menta nu este deloc pe placul insectelor, de aceea este o soluție excelentă prin care să te protejezi de țânțari sau albine. Îți poți face un repelent împotriva insectelor cu apă distilată și ulei esențial de mentă. Pune în jur de 35 de picături de ulei esențial de mentă într-un recipent cu pulverizator. Agită bine înainte de pulverizare.

Soluție cu mentă pentru clătirea părului


Pentru că stimulează circulația sângelui, menta are un efect revitalizant asupra foliculilor de păr. Îți poți face o soluție pentru clătirea părului cu frunze uscate sau proaspete de mentă, pe care să le pui într-o cană cu apă fierbinte în care ai adăugat o linguriță cu oțet de mere și câteva picături de ulei esențial de lavandă. Lasă să se răcească și clătește-te cu infuzia obținută după ce te speli pe cap cu șamponul tău obișnuit.

Mască împotriva acneei


Această mască te va costa numai o fracțiune din cât costă o mască antiacneică din comerț. Te va ajuta să ții la distanță coșurile și punctele negre, iar avantajul este că o poți face în câteva minute. În blender, mixează frunze de mentă, o banană și puțin lapte organic pentru ca amestecul să capete o consistență cremoasă. Aplică imediat masca pe tenul curat. Las-o să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro