9 indicii care arată adevărata vârstă a unei femei
Frumuseţe · Cosmetica / 24.09.2020

Nu doar ridurile, părul alb și mâinile ne dezvăluie vârsta. Sunt multe alte semne ale îmbătrânirii care nu sunt vizibile la prima vedere, dar care contribuie la un aspect general îmbătrânit.

Iată care sunt acestea și cum ne afectează:

Fruntea devine plată



Atrofierea stratului subcutanat de grăsime este motivul pentru care ne confruntăm cu pierderea volumului în această zonă. Deși injecțiile cu Botox sunt folosite pentru a estompa ridurile, acestea nu pot masca lipsa volumului cauzată de înaintarea în vârstă.

Buzele își pierd volumul și suplețea



Forma buzelor se schimbă de-a lungul anilor. Își pierd volumul, devin mai uscate și în jurul lor apar riduri. Chiar și buzele care erau pline și voluminoase devin mai subțiri și mai mici.

Forma și dimensiunea buricului se schimbă



Și această parte a corpului se schimbă odată cu vârsta, în special din cauza fluctuațiilor de greutate, a sarcinilor sau a piercing-urilor. 

Apar cearcăne



Stratul de grăsime subcutanată de sub ochi devine mai subțire din cauza unei producții scăzute de colagen după vârsta de 30 de ani. Pielea din jurul ochilor își pierde densitatea, devine mai transparentă, iar vasele de sânge devin vizibile, ceea ce duce la apariția cearcănelor.

Lobul urechii se alungește și devine mai mare



Loburile urechilor pot prezenta la rândul lor semne ale îmbătrânirii, la fel ca mâinile și gâtul. Pielea își pierde elasticitatea odată cu trecerea anilor și se întinde treptat, ceea ce face ca lobul urechii să devină mai lung. Cerceii masivi și grei pot accentua acest efect.

Pleoapele și sprâncenele „se lasă”



Când suntem tineri, elasticitatea și tensiunea optimă a pielii mențin pleoapele și sprâncenele ridicate. Dar pe măsură ce îmbătrânim, colagenul care oferă elasticitate și fermitate pielii are un nivel tot mai scăzut și pielea nu reușește să susțină la fel de bine musculatura feței. Gravitația își spune cuvântul, iar sprâncenele și pleoapele se lasă. La nivelul pleoapelor se creează un pliu format din piele care poate fi corectat printr-o operație estetică numită blefaroplastie.

„Triunghiul tinereții” este inversat



În tinerețe, forma feței amintește de un triunghiu cu vârful în jos și bază în zona frunții. Este numit „triunghiul tinereții”. Situația se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, iar triunghiul pare inversat, cu baza în jos și vârful în sus. Stratul de grăsime subcutanată coboară se partea de jos a feței, obrajii nu mai sunt la fel de bine definiți și apar pliurile nazolabiale.

Pielea își pierde strălucirea naturală



Pielea capătă un aspect încărcat și obosit pe măsură ce îmbătrânim. Principalul motiv este scăderea nivelului de colagen și elastină. De asemenea, glandele sebacee nu mai produc suficient de mult sebum, iar tenul devine uscat și deshidratat. Somnul insuficient, oboseala, o dietă dezechilibrată, fumatul și consumul de alcool accelerează acest proces.

Colțurile ochilor și ale gurii se îndreptă în jos



Lăsarea colțurilor exterioare ale ochilor face ca privirea să aibă un aspect obosit, iar colțurile gurii lăsate creează aspectul unei figuri triste. De vină este slăbirea musculaturii și a tendoanelor care susțin colțurile ochilor și gurii, dar și faptul că pielea nu mai este suficient de elastică încât să le susțină.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro