Aceasta vitamina e esentiala in rutina de ingrijire a tenului
Apare in aproape toate formulele care stau la baza lotiunilor si cremelor hidratante, a serumurilor si uleiurilor pentru ten si se bucura de review-uri pozitive pe Instagram. Si nu degeaba!
Cu atatea lucruri noi care apar in domeniul ingrijirii frumusetii, poti sa te intrebi, pe buna dreptate, daca nu cumva ar trebui sa-ti iei dictionarul cu tine cand intri intr-un magazin de produse cosmetice. Ca sa nu mai pomenim despre cat de greu este sa testezi toate produsele ca sa vezi care este cel mai potrivit pentru pielea ta.Printre cele mai laudate ingrediente in ultimul timp se numara vitamina F. Apare in aproape toate formulele produselor care se bucura de review-uri pozitive pe Instagram. Si nu degeaba!
„Vitamina F are o multime de beneficii pentru piele si pentru sanatate”, spune dermatologul Dr. Shari Sperling, fondatorul clinicii Sperling Dermatology din Florham Park. „Ajuta la intarirea barierei naturale de aparare a pielii si e foarte eficienta in afectiuni precum dermatita atopica (care include cele mai comune tipuri de eczeme) si psoriazis. Ajuta la hranirea pielii, combate acneea si mentine tenul hidratat”, adauga acesta.
Nu faptul ca este un ingredient cu multiple beneficii naste confuzii, ci denumirea sa, pentru ca, de fapt, vitamina F nu este o vitamina, noteaza InStyle. Dr. Sperling explica in continuare ce este vitamina F si care sunt cele mai bune moduri in care o putem folosi pentru ingrijirea pielii.
Nu poti produce vitamina F
Acest ingredient apreciat este, de fapt, rezultatul combinatiei a doi acizi grasi esentiali: acidul linoleic, un acid gras omega-6 polinesaturat, si acidul alfa-linoleic, un acid omega-3 esential.
Acesti acizi sunt transformati in alte grasimi esentiale pentru sanatatea organismului, controlarea nivelului de zahar din sange si in mentinerea sanatatii mentale.
„Nu poti produce vitamina F singur, dar corpul are nevoie de ea, de aici si incadrarea sa ca esentiala. Se gaseste in alimente precum uleiurile de plante (masline, porumb, soia, in), in seminte de chia si de floarea soarelui si in migdale”, explica Dr. Sperling.