Cele mai bune tratamente pentru detoxifierea tenului
Ai pungi sub ochi, cearcăne și pielea ta este lipsită de strălucire? Încearcă aceste tratamente eficiente pentru detoxifierea tenului
Toxinele acumulate în organism îți afectează sănătatea, dar și frumusețea. Acestea au efecte nocive care se observă și la nivelul feței prin apariția pungilor de sub ochi, a cearcănelor și imperfecțiunilor precum coșuri, puncte negre sau comedoane. Eliminarea toxinelor ar trebui să pornească din interior, printr-o dietă de detoxifere care presupune consumul alimentelor sănătoase așa cum sunt legumele, verdețurile, fructele și nucile și în același timp eliminarea produselor intens procesate și cu mulți aditivi, precum mezelurile.
Consumul excesiv de sare are același efect de blocare a toxinelor în corp. Dacă mănânci prea multă sare, organismul tău va reține mai multă apă în țesuturi, iar odată cu ea și toxinele care au efecte negative asupra sănătății și frumuseții.
Citește și: Trucuri antiîmbătrânire pe care dermatologii recomandă să le eviți
Pentru a obține o detoxifiere eficientă a tenului poți încerca unele tratamente simple, pe care le poți face acasă. Acestea stimulează circulația sanguină și limfatică, contribuind la eliminarea toxinelor și a imprefecțiunilor cauzate de acestea. Iată ce să încerci:
Masaj cu rolă facială
Masajul cu o rolă facială are numeroase beneficii. Relaxează musculatura de la nivelul feței, elimină tensiunea musculară, stimulează circulația sanguină la nivelul feței și oferă pielii acea strălucire naturală pe care orice femeie și-o dorește. Rolele pot fi din jad, metal, piatră sau cauciuc.
Masajul cu o rolă facială contribuie la eliminarea toxinelor din țesuturi prin stimularea drenajului limfatic. Te ajută să scapi de efectul de față umflată și pungi sub ochi, eliminând acumulările de fluide din țesuturi. Contribuie și la oxigenarea adecvată a celulelor de la nivelul pielii prin intermediul fluxului sanguin crescut.
Tehnica adecvată de masaj facial stimulează producția de colagen și elastină, proteinele care oferă fermitate și elasticitate pielii. Folosit cu regularitate, masajul facial cu rola poate să prevină efectul de piele lăsată și te ajută să ai un chip cu aspect tânăr mai mult timp. Există o tehnică specială de masaj facial folosind rola, care oferă cele mai bune rezultate. Secretul este să folosești mișcări care stimulează drenajul limfatic. Aplică o mișcare pornind din zona maxilarului către urechi. Astfel stimulezi limfa să circule corect și să elimine mai ușor toxinele din țesuturi.
Masaj facial cu gua sha
Gua sha este o tehnică de masaj facial folosind o plachetă din piatră sau jad, care își are originea în medicina tradițională chinezească.
Este o tehnică de masaj menită să reducă tensiunea mușchilor de la nivelul feței, să stimuleze circulația sanguină și drenajul limfatic, reducând efectul de față umflată. Oferă tenului o strălucire sănătoasă datorită efectului de oxigenare prin stimularea circulației sanguine. De asemenea, are un efect benefic în reducerea ridurilor pentru că detensionează mușchii și reduce expresiile faciale (precum încruntarea) care pot cauza linii fine și riduri de expresie.
Masajul gua sha trebuie realizat întotdeauna pe pielea curată, după ce ai aplicat un ser sau o cremă hidratantă. În acest fel este redusă fricțiunea. Muchia pietrei gua sha trebuie ținută cât mai paralel cu pielea posibil, nu perpendicular pe piele. Realizează mișcări de jos în sus și din interiorul către către exteriorul feței. Pentru eliminarea toxinelor, practică masajul facial gua sha de două, trei ori pe săptămână.
Tratament facial cu abur
Este o procedură benefică pentru eliberarea porilor blocaţi, detoxifierea tenului şi eliminarea impurităţilor care duc la apariţia coşurilor, punctelor negre şi a comedoanelor. Dar pentru a obține efectele detoxifiante pe care le dorești, tratamentul cu abur trebuie realizat corect. Iată cum să procedezi:
Pune apă la fiert şi las-o până începe să dea în clocot. Ia vasul de pe foc şi adaugă în apă ierburi aromate, în funcţie de nevoile tenului tău. Pătrunjelul are un efect astringent, eliberând porii şi eliminând toxinele din piele. Dacă tenul tău este sensibil, adaugă în apă flori sau pliculeţe de muşeţel. De asemenea, menta are un efect detoxifiant asupra tuturor tipurilor de ten. Apleacă-ţi capul asupra vasului cu apă şi acoperă-te cu un prosop, cu ajutorul căruia să formezi un cort deasupra vasului. Stai la o distanţă de cel puţin 20 de centrimetri, astfel încât aburul să fie suportabil, nu sufocant sau prea fierbinte. Rămâi astfel de timp cinci, până la zece minute pentru ca porii tăi să fie eliberaţi.