Cum să cureți pensulele de machiaj și alte ustensile de înfrumusețare
Frumuseţe · Cosmetica / De Georgiana Dorobanţu, 16.08.2018

Folosești zi de zi pensulele de machiaj, ondulatorul pentru gene, peria de păr și probabil nu te gândești dacă sunt sau nu curate și sigure.

Tocmai de aceea, ustensilele de înfrumusețare pot fi un adevărat pericol pentru sănătatea și frumusețea ta, putând fi acoperite de bacterii și alte microorganisme periculoase.

Iată cum să cureți corect uneltele tale de înfrumusețare:


Pensulele pentru machiaj

Alege să cureți pensulele de machiaj atunci când nu te grăbești sau dacă ai un alt set de rezervă, pentru că nu le vei mai putea folosi timp de o zi, până se vor usca.
Udă pensulele cu apă călduță. Încearcă să uzi numai perii, pentru a deteriora adezivul care ține peria atașată de mâner. 
Pune puțin șampon în palmă și apoi freacă pensula pe zona cu șampon, având grijă să ajungă până în centrul periei.
Clătește cu apă din abundență.
Stoarce cu grijă perii, apoi strânge ușor peria cu o un prosop pentru a elimina excesul de apă. Lasă la uscat cel puțin peste noapte pe o suprafață dreaptă.

Ondulatorul pentru gene

Rimel, creion dermatograf și bacterii - toate acestea se regăsesc pe suprafața ondulatorului tău de gene. De aceea ar trebui să-l cureți cel puțin o dată pe săptămână sau zilnic dacă ai ochi sensibili sau te-ai confruntat cu o infecție la ochi.
Pentru a-l curăța, înmoaie o dischetă demachiantă în alcool sanitar sau apă oxigenată și șterge toate părțile care intră în contact cu ochii. Întoarce discheta pe partea cealaltă atunci când se murdărește și șterge și restul ondulatorului. Folosește apoi o altă dischetă înmuiată în alcool sanitar pentru a șterge iar. Clătește cu apă rece pentru că alcoolul poate usca părțile din cauciuc ale aparatului. Lasă la uscat pe un prosop curat.

Ascuțitoare pentru creioanele dermatografe

Creioanele pentru buze, ochi sau sprâncene se tocesc și trebuie ascuțite cu regularitate. Dar de fiecare dată când le introduci în ascuțitoarea specială, riști să le contaminezi cu bacterii periculoase. De aceea ar trebui să cureți ascuțitoare după fiecare folosire.
Înmoaie o periuță veche de dinți în alcool sanitar sau apă oxigenată și freacă cu grijă lama ascuțitoarei.
Clătește cu apă călduță și las-o la uscat.

Pensetele

Pensetele intră în contact direct cu pielea și pe suprafața lor se pot dezvolta foarte multe bacterii dacă nu le cureți. Poți răspândi pe diferite părți ale corpului bacterii care cauzează apariția coșurilor sau alte afecțiuni ale pielii. Spală penseta sub jetul de apă cu puțin săpun sau gel de duș. Clătește-o, șterge cu un prosop curat și înmoaie vârful în alcool sanitar sau apă oxigenată. Lasă la uscat pe un prosop curat.

Seturile pentru manichiură și pedichiură

Forfecuțele, unghierele și alte ustensile pentru manichiură și pedichiură devin extrem de periculoase dacă nu sunt curățate corect. Acestea intră în contact cu murdăria și bacteriile, iar curățarea eficientă este obligatorie.
Ustensilele din metal ar trebui spălate cu apă caldă și săpun antibacterian, folosind o periuță de dinți veche. Clătește-le bine și apoi șterge-le cu apă oxigenată sau alcool izopropilic.
Uneltele din plastic și materiale sintetice, așa cum sunt separatoarele pentru degetele de la picioare sau periile pentru unghii trebuie șterse cu alcool izopropilic. Pilele pentru unghii sau călcâie trebuie spălate sub jet de apă cu săpun antibacterian, iar apoi pot fi șterse cu peria înmuiată în puțină apă oxigenată.
Ai grijă ca uneltele tale să fie perfect uscate și păstrate într-un recipient curat. Nu lăsa ustensilele murdare într-un recipient sau într-o pungă închisă ermetic pentru că în acest fel este accelerată dezvoltarea bacteriilor.




Placa și ondulatorul de păr

Fixativul și alte produse pentru păr se pot acumula pe suprafața plăcilor și ondulatoarelor, iar căldura le lipește și mai mult de suprafață. Bineînțeles, nu le poți spăla cu apă și nici nu poți freca suprafețele pentru că se deteriorează stratul ceramic cu care sunt acoperite de obicei.
În primul rând, scoate aparatul din priză și lasă-l la răcit dacă tocmai l-ai folosit.
Udă o bucată de vată cu alcool izopropilic și șterge suprafața plăcii de păr sau a ondulatorului. Lasă să acționeze timp de câteva minute. Șterge cu o cârpă umedă, apoi cu o cârpă uscată.

Periile de păr, pieptenii și accesoriile pentru păr

Peria de păr și pieptănul colectează sebum, celule moarte de piele și produse de styling pe suprafața lor. Iar dacă nu le cureți cu regularitate, această mizerie este transferată apoi pe părul tău, ceea ce îl face să pară îmbâcsit și lipsit de strălucire.

Pentru curățarea periilor și pieptenilor din metal sau plastic, în primul rând îndepărtează cât mai mult păr din perie folosind degetele sau o pensetă. Umezește peria și aplică puțin șampon pe ea, masând astfel încât toți perii să fie acoperiți cu spumă. Umple chiuveta cu apă caldă și pune peria și pieptenii la înmuiat. Lasă-i timp de cel puțin 15 minute, apoi folosește o periuță de dinți veche pentru a curăța rezidurile dintre peri. Clătește cu apă caldă și lasă la uscat pe un prosop curat.

Pentru curățarea periilor cu peri naturali, celor cu pernă și periilor cu mâner din lemn sari peste atapa cu înmuierea pentru că poți distruge materialele sensibile la apă. În schimb, va trebui să repeți etapa cu aplicarea șamponului și frecarea perilor folosind o periuță veche de dinți. Clătește sub jet de apă și lasă la uscat.

Elasticele, bentițele și clamele de păr trebuie, de asemenea, curățate cu regularitate. Spală-le cu apă caldă și săpun antibactian și lasă la uscat.

Bureții de baie și lufa

Celulele de piele moartă și sebumul de pe corp pot rămâne blocate în buretele de baie sau lufa, iar mediul umed din interiorul acestora contribuie la dezvoltarea accelerată a bacteriilor. După fiecare folosire, clătește buretele de baie și lufa foarte bine, stoarce-le și lasă-le agățate la uscat, de preferat în afara dușului. Cel puțin o dată pe săptămână, spală burele sau lufa cu apă în care ai pus puțin clor - o lingură de clor la două căni de apă caldă. Lasă la înmuiat timp de cinci minute, apoi stoarce și clătește bine. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro