Cum să estompezi aspectul porilor dilatați: 7 pași esențiali pentru un ten neted și catifelat
Îți dorești un ten cu aspect de porțelan pe care să aplici machiajul dorit și să obții o piele netedă plus culori care îți definesc trăsăturile? Chiar dacă mărimea porilor este determinată de ADN, poți învăța cum să estompezi porii dilatați pentru a avea look-ul impecabil la care visezi. Nu ezita să aplici ideile specialiștilor.
Un machiaj reușit depinde în mare măsură de dimensiunea porilor. Atunci când porii sunt mai mici poți crea un strat continuu și vei da un ton plăcut feței. Cu toate acestea, nu trebuie să crezi că porii sunt inamicul tău. Realitatea este că porii au un rol important deoarece ajută pielea să respire. Din fericire regulile detaliate de goodhousekeeping.com îți arată cum să estompezi aspectul porilor dilatați pentru a fi mult mai aproape de anularea imperfecțiunilor și machiajul interesant pe care ți-l dorești.
Secretele pentru ameliorarea aspectului tenului au fost obținute de la dermatologi, makeup artiști și medici esteticieni, asftel încât să beneficiezi de o rutină de îngrijire multifațetată care să creeze aspectul uniform al pielii pe care ți-l dorești.
Iată cum să estompezi aspectul porilor dilatați cu măsurile potrivite:
1. Spală-te pe față de două ori pe zi
Nu este o surpriză că strategia de reducere a porilor începe de la îngrijirea corectă a tenului. „În momentul în care praful, sebumul și alte impurități se acumulează în pori dimensiunea lor va părea mai mare. Din acest motiv trebuie să te speli pe față de două ori pe zi cu un gel de curățare cu acțiune blândă”
, recomandă dr. Margarita Lolis, dermatolog. În afară de spălatul pe față trebuie neapărat să igienizezi și pensulele de machiaj cel puțin o dată pe săptămână și să nu-ți atingi fața cu degetele în timpul zilei.
2. Exfoliază tenul de două ori pe săptămână
Deși gestul de curățare pune bazele unui ten luminos, eliminarea celulelor moarte are un rol esențial pentru redefinirea suprafeței pielii. „Exfolierea se poate realiza folosind scruburi pentru față sau perii speciale, precum și pe cale chimică, utilizând produse cu acizi care stimulează regenerarea pielii”
, a spus dr. Joyce Imahiyerobo-Ip, dermatolog, pentru goodhousekeeping.com. Poți opta pentru produse care conțin acid salicilic, acid lactic sau glicolic. Și produsele pe bază de retinoizi acționează eficient pentru exfolierea și reducerea dimensiunii porilor.
3. Nu agresa pielea
Trebuie să eviți exfolierea agresivă, curățarea excesivă sau frecarea pielii pentru că porii deteriorați vor fi mult mai vizibili, iar pielea se va vindeca foarte greu.
4. Hidratează tenul de două ori pe zi
Printre efectele negative ale hidratării insuficiente se numără și creșterea vizibilității porilor. Folosește de două ori pe zi o cremă hidratantă non-comedogenică pentru că în lipsa unui factor emolient pielea va produce și mai mult sebum care va încărca porii.
5. Protejează-ți pielea de soare
SPF-ul este o parte foarte importantă a îngrijirii faciale pentru că radiațiile UV deteriorează rezervele de colagen și elastină, făcând porii mai vizibili. Alte efecte negative sunt petele pigmentare, ridurile și acneea, așa că nu sări niciodată peste acest pas.
6. Folosește primer pentru a da un aspect neted pielii
„Primerele pe bază de silicon vor camufla foarte bine porii măriți, cicatricile și ridurile fine, dar în același timp pot irita pielea sensibilă sau pot provoca apariția coșurilor. Alege un primer pe bază de apă dacă ai tenul sensibil și vei obține un aspect foarte plăcut”, recomandă Jenny Pattinkin, makeup artist.
7. Aplică pudră care camuflează porii
„Este esențial să aplici un strat de pudră specială pentru netezirea tenului atât imediat după primer, cât și după ce ai finalizat machiajul. Alege o formulă care conține colagen, peptide și antioxidanți pentru a preveni evidențierea porilor și a ridurilor de-a lungul zilei. Aplică produsul cu o pensulă, folosind mișcări circulare”, recomandă Alex LaMarsh, makeup artist.