Cum să estompezi petele de pe față cu ingrediente naturale
Frumuseţe · Cosmetica / 13.07.2020

Petele pigmentare apar din cauza expunerii la soare și sunt agravate de tulburările hormonale. Descoperă câteva remedii naturale din bucătăria ta care te ajută să scapi de petele de pe față

Petele pigmentare sunt provocate de o producţie anormală de melanină, pigmentul care oferă culoare pielii, cauzată de expunerea la soare. Sunt maronii, asemănătoare unor aluniţe estompate, şi au un aspect neplăcut, mai ales atunci când apar la nivelul feţei.

Iată câteva remedii naturale care te ajută să estompezi petele de pe față:


Papaya


O modalitate simplă de a îmbunătăți nuanța pielii și a estompa petele este exfolierea. Eliminarea stratului exterior de celule moarte reduce nuanța accentuată a petelor și îți face tenul mai luminos. Papaya este un fruct excelent pentru o exfoliere delicată și în același timp eficientă. Papaya conține acizi numiți alfa hidroxi acizi (AHA), care au o acțiune de exfoliere chimică la nivelul pielii. „
Acizii AHA sunt folosiți pentru a trata pielea uscată și pentru proprietățile antiîmbătrânire și funcționează prin îmbunătățirea aspectului pielii datorită eliminării celulelor moarte. Sunt foarte eficienți în distrugerea legăturilor dintre celulele moarte și în același timp stimulează producția de colagen. Iar papaya va ajuta la uniformizarea nuanței tenului”, declară medicul dermatolog Dendy Engleman pentru byrdie.com. Pentru a trata petele pigmentare cu papaya, pisează un fruct bine copt și aplică masca pe tenul curat. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te.


Citește și: Cele mai bune scrub-uri naturale pentru un ten impecabil. 8 rețete

Turmeric


Pudra de turmeric este folosită de secole în India pentru propritățile sale vindecătoare, de la reducerea inflamației și până la calmarea problemelor digestive. Turmericul este inclus și în tratamentele de înfrumusețare, fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a inhiba producția de melanină, pigmentul care este responsabil pentru apariția petelor la nivelul feței. Pentru a estompa petele pigmentare cu turmeric, fă-ți o mască dintr-o parte de turmeric și două părți de miere. Poți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie pentru a amplifica efectul. Aplică masca pe ten, las-o să acționeze câteva minute apoi clătește-te.

Ulei de migdale


Un alt ingredient care ajută la uniformizarea nuanței pielii este uleiul de migdale. „Vitamina E și niacina ajută la reducerea hiperpigmentării și îmbunătățește nuanța pielii”, spune medicul. Pentru că uleiul de migdale este noncomedogenic, ceea ce înseamnă că nu blochează porii, îl poți include în ritualul tău de seară pentru îngrijirea tenului. Îl poți folosi ca demachiant sau ca ulei hidratant.

Iaurt


Și iaurtul este un remediu excelent pentru estomparea petelor pigmentare. La fel ca papaya, iaurtul are efect exfoliant chimic. Îndepărtează celulele moarte de piele datorită conținutului de acid lactic. Această substanță elimină celulele moarte și lasă pielea strălucitoare, cu un aspect uniform. „
Acidul lactic este un acid AHA care ajută la uniformizarea tonului pielii. Acest tip de acid este mai blând cu pielea decât ceilalți exfolianți chimici. Pentru că este derivat din lactate, ajută în același timp la reglarea pH-ului pielii”, spune dermatologul. Iaurtul poate fi aplicat simplu pe piele sau îl poți combina cu alte ingrediente care îmbunătățesc textura și nuanța tenului, așa cum este mierea.

Vitamina C


Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, vitamina C este cel mai eficient ingredient natural pentru estomparea petelor pigmentare și pentru prevenirea apariției altora noi. Este eficientă atunci când o aplici pe piele, sub forma serumurilor cumpărate din comerț sau a măștilor cu fructe, dar și atunci când o consumi. Mănâncă fructe și legume bogate în vitamina C și nu uita că nu doar fructele și legume acre conțin vitamina C. Ardeiul, de exemplu, are un conținut de vitamina C mai mare decât citricele. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro