Cum să-ți îmbunătățești longevitatea pielii: 9 trucuri anti-aging demonstrate științific
Frumuseţe · Cosmetica / 01.07.2022

Nu e nimic în neregulă cu îmbătrânirea – ba dimpotrivă, este un proces firesc. Dar n-ar strica să înaintezi în vârstă cu eleganță, cu o piele luminoasă și neteda, nu-i așa?

La 50 de ani, o femeie este completa: inteleapta, sigura pe ea, independenta, detasata de „ce spune lumea”. Iar in ciuda statisticilor, pielea poate arata incredibil si la aceasta varsta – totul e sa-ti iei masuri din timp. Exista cateva modalitati demonstrate stiintific de a prelungi fermitatea si netezimea pielii tale pe perioada nedeterminata. Iata ce dezvaluie oamenii de stiinta pentru MindBodyGreen:

1. Foloseste cu regularitate un produs cu retinol


Cand vine vorba de semnele fizice ale imbatranirii, rutina de ingrijire e un bun inceput. „Nu este niciodata prea tarziu pentru a incepe un regim anti-aging sanatos, dar te sfatuiesc sa incepi pe la varsta de 30 de ani”, spune dermatologul Tina Alster, M.D. „Acesta este momentul in care productia de colagen incepe in mod natural sa incetineasca. Procesul de imbatranire poate avea loc chiar mai devreme in cazul pielii nesanatoase, care este expusa factorilor de stres precum fumatul, expunerea la soare si poluarea.”

Indiferent daca te confrunti deja cu ridurile sau vrei sa le previi, nu exista niciun ingredient topic mai puternic decat retinolul. Retinolul este un compus derivat din vitamina A care trateaza aproape orice problema a pielii ce vine odata cu imbatranirea. Creste productia de colagen pentru a netezi liniile fine si ridurile, imbunatateste regenerarea celulara conferind luminozitate pielii si atenueaza semnele de imbatranire provocate de radiatiile solare (pete, riduri, piele lasata).

„Utilizarea constanta a ingredientelor topice, cum ar fi retinolul, va ajuta pielea sa sintetizeze fibrele de colagen, iar asta va imbunatati elasticitatea”, spune Alster. „La randul lor, ciclurile de reinnoire ale pielii sunt imbunatatite, ceea ce face ca pielea sa para mai tanara si mai proaspata.” 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro