Demachierea corecta, primul pas pentru un ten sanatos
Machiajul zilnic face parte din viata majoritatii femeilor, cele mai multe dintre noi nici nu se gandesc sa iasa din casa fara sa fie machiate. Suntem obisnuite sa acordam atat de multa importanta machiajului, detaliilor si produselor pe care le folosim.
Machiajul zilnic face parte din viata majoritatii femeilor, cele mai multe dintre noi nici nu se gandesc sa iasa din casa fara sa fie machiate.Suntem obisnuite sa acordam foarte multa importanta machiajului, tendintelor si produselor pe care le folosim.
Din pacate, nu sunt multe cele care se pot lauda ca acorda o atentie la fel de mare si demachierii. Indepartarea machiajului, in fiecare seara, este un "must-have", la fel ca si spalatul pe dinti, dar conteaza foarte mult si cum o faci.
Daca te demachiezi in graba, in cateva secunde, fara sa constientizezi faptul ca pielea ta necesita o curatare profunda, efectele negative se vor vedea curand (sau poate chiar se vad...).
Urmele de machiaj ramase pe piele blocheaza porii, la nivelul carora se acumuleaza sebumul. Rezultatul este un ten acneic, chiar si la varsta adulta. De asemenea, punctele negre sau punctele albe (comedoanele) pot fi rezultatul unei demachieri incorecte.
Desi gelurile pentru spalarea tenului pot fi eficiente, cel mai indicat este sa apelezi la o lotiune demachianta potrivita tipului tau de ten. Acestea sunt special formulate pentru a pastra ph-ul natural al tenului.
Pe de alte parte, poti folosi cu succes si servetelele demachiante de foarte buna calitate. Alege o lotiune speciala pentru demachierea ochilor. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila, prin urmare are nevoie de un tratament special.
"Demachiantul ideal pentru tenul mixt este sub forma de solutie micelara, deoarece acest tip de ten necesita produse care sa nu il incarce in zonele grase (cum ar fi laptele hidratant), dar in acelasi timp sa nu ii usuce si mai tare zonele care oricum nu au suficient sebum (precum gelurile care se clatesc cu apa).
Tenul uscat se va curata de doua ori pe zi folosind un produs demachiant sub forma de lapte sau crema sau chiar o lotiune micelara.
Curatarea tenului gras se va face dimineata si seara cu un gel care necesita clatire cu apa, dupa care se va aplica o lotiune tonica astringenta
Iata care sunt pasii unei demachieri corecte:
- Incepe demachierea zonelor machiate cel mai intens, acestea fiind adesea ochii sau buzele.
- Aplica putina lotiune pe o discheta demachianta, apoi sterge buzele din exterior spre interior.
- Demachiaza apoi ochii, aplicand lotiune pe doua dischete demachiante. Asaza apoi dichetele pe ochi, lasandu-le pentru cateva secunde, suficient cat machiajul sa se dizolve si sa fie indepartat mai usor.
- Indeparteaza intai mascara si fardul, folosind miscari de sus in jos, pe pleoapa.
- Demachiaza si sub ochi, cu miscari delicate.
- Foloseste pentru fiecare zona cate o discheta, astfel incat sa nu raspandesti inutil machiajul pe piele.
- Continua apoi sa indepartezi machiajul de pe obraji, frunte si barbie, zonele care sunt mai putin machiate.
- Nu uita ca si gatul are nevoie de demachiere, daca aplici pudra sau fond de ten.
Tot procesul de demachiere trebuie realizat cu miscari blande, delicate, in special in zona ochilor. Dupa curatarea profunda a tenului, poti folosi si o lotiune tonica.