Frumuseţe. Cum să scapi de cicatricile cauzate de acnee? Sfaturile expertului

Cosmetica / 19.10.2015

Coşurile profunde provoacă urme adânci pe piele, care pot rămâne pentru totdeauna dacă nu le tratezi din timp. Descoperă ce proceduri speciale îţi înlătură semnele de pe faţă

Cazurile de acnee reprezintă 60-70% din consultaţiile din cabinetul dermatologic. De cele mai multe ori pacienţii sunt derutaţi sau prost informaţi de anturaj şi de familie şi ajung foarte târziu la medicul dermatolog. Aşa că dacă ai suferit de curând de acnee şi ai rămas cu cicatrici nu aştepta să treacă timpul. Cicatricile recente sunt mult mai uşor de tratat.  ”O acnee neglijată cu leziuni profunde poate provoca cicatrici. Frecvent, impactul psihologic asupra pacientului este destul de mare: el se poate simţi marginalizat, respins, şi îşi poate pierde încrederea în sine. Deseori medicul dermatolog trebuie să fie şi un bun psiholog: să reasigure pacientul, dar şi în acelaşi timp să nu-i creeze iluzii privind tratamentul cicatricilor, de unde importanţa tratării acneei la timp”, explică dr. Daniela Taher, medic specialist dermatologie estetică şi director medical al clinicii Skin Clinic.

Cicatricile apar de obicei după acnee inflamatorie severă şi pot fi de mai multe feluri, caracteristicile lor fiind esenţiale în stabilirea unei scheme de tratament corecte, de aceea trebuie să vă asiguraţi că medicul stabileşte iniţial tipul de cicatrice.

Tratament personalizat în funcţie de cicatrice

”Cicatricile de acnee au o morfologie diferită, cu alte cuvinte pot fi mai mult sau mai puţin adânci şi de acest lucru depinde şi tratamentul. Ele pot avea pereţii verticali, în formă de V sau pot fi etalate. De multe ori la acelaşi pacient întâlnim diferite tipuri de cicatrici, de unde şi necesitatea folosirii de proceduri combinate pentru a obţine rezultate satisafacatoare. Cicatricile cu pereţi verticali se pot trata cu lasere ablative sau nonablative, dar sunt necesare proceduri multiple, iar rezultatele se văd în timp, uneori după luni de zile. Cele cu pereţii în V se pot exciza sau pot fi tratate cu un peeling special CROSS. Cele etalate se tratează combinând procedura de subcizie cu injectarea de filler”, explică dr. Daniela Taher. 

Cicatricile recente, superficiale şi care nu sunt foarte adânci se pot şterge cu peelinguri antiacnee care au la bază acizi de fructe, salicilic etc. Avantajele folosirii peelingurilor în tratamentul acneei sunt multiple. În primul rând grăbesc obţinerea rezultatelor (la o săptămână după procedură se observă deja o ameliorare), se pot asocia cu tratamentul local şi general fără probleme, tratează nu numai leziunile active, dar şi petele hiperpigmentare postinflamatorii ce apar uneori la persoanele cu pielea închisă la culoare după vindecare.
  • myshanu, vineri, 23.10.2015 16:00
    ufffaaa

    Si daca nu ne permitem aceste tratamente costoase,ramanem cu cicatriciile pt tot restul vietii..incurajator!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro