Frumuseţea ta: 5 uleiuri naturale care înlocuiesc cu succes crema de noapte
Pielea ta are nevoie de unele ingrediente care să combată problemele cel mai des întâlnite, precum deshidratarea, iritaţiile, acneea, punctele negre şi albe, apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare.
Iar noaptea, când întreg organismul tău este "în revizie", tenul poate beneficia la maximum de aceste ingrediente. Dar nu numai cremele scumpe te pot ajuta, ci şi uleiurile naturale, presate la rece, atât de bogate în substanţe absolut necesare pielii tale. Iată cu ce uleiuri poţi înlocui crema de noapte:Uleiul de avocado
Conţine cntităţi mari de vitamia A şi E, oferind hidratare intesă pielii uscate. De asemenea, uleiul de avocado conţine steroli, substanţe care au un efect în stimularea colagenului la nivelul pielii, proteină care oferă elasticitate şi supleţe. Vitamina A este eficientă în estomparea petelor pigmentare, iar aplicarea uleiul de avocado seara, înainte de culcare, îi oferă suficient timp pentru a acţiona. Pune câteva picături de ulei de avocado în palme şi apoi masează pe toată faţa, insistând în zona ochilor unde pielea este subţire şi nu există glande sebacee care să-i ofere hidratare naturală.
Uleiul din sâmburi de struguri
Acesta este unul dintre cele mai bogate uleiuri în antioxidanţi, substanţe care combat efectul radicalilor liber, responsabili pentru apariţia ridurilor. Uleiul din sâmburi de struguri nu este foarte gras şi se absoarbe uşor, fiind ideal şi pentru pielea grasă. Conţinutul ridicat de acid linoleic îl transformă într-o armă eficientă împotriva punctelor negre, comedoanelor şi acneei. Desfudă şi micşorează porii, îmbunătăţind semnificativ aspectul pielii.
Uleiul de argan
Uleiul de argan este obţinut din nucile arborelui cu acelaşi nume care creşte natural numai în Maroc. Beneficiile sale asupra pielii sunt cunoscute de sute de ani de către populaţia berberă din Maroc, care îl numesc "copacul vieţii", iar de câţiva ani popularitatea sa a crescut şi în restul lumii. Uleiul de argan conţine foarte multă vitamina E, esenţială pentru o piele sănătoasă prin efectul său antioxidant şi hidratant. Sterolii conţinuţi în acest ulei au efecte antiinflamatorii, ajutând la vindecarea acneei, a rosaceei sau iritaţiilor.
Uleiul de jojoba
Consistenţa şi compoziţia acestui ulei sunt foarte asemănătoare cu ale sebumului, substanţa grasă secretată de piele pentru a-i oferi protecţie şi hidratare. De aceea, în cazul în care pielea ta este uscată, folosirea acestui tip de ulei îţi va aduce exact beneficiile de care ai nevoie. Este bogat în antioxidanţi, este antiinflamator, antibacterian şi intens hidratant.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este hidratant, nutritiv şi antioxidant, iar pe lângă toate acestea are un parfum specific absolut delicios. Este recomandat persoanelor care au pielea uscată, sensibilă sau matură, dar şi celor care au iritaţii sau rosacee. Se solidifică la o temperatură mai mică de 24 de grade, dar acest lucru nu îi afectează sub nicio formă proprietăţile.