Masti naturale in sezonul rece
Vremea rece si-a spus cuvantul si parca pielea nu mai are stralucirea cu care eram obisnuite.
Vremea rece si-a spus cuvantul si parca pielea nu mai are stralucirea cu care eram obisnuite. Crema hidratanta nu mai este suficienta pentru ca tenul tau sa se simta in largul lui. Este lipsit de aparare in fata vantului si a temperaturilor scazute care il deshidrateaza si il usuca. De aceea, iarna tenul are nevoie de o ingrijire speciala.Curatarea si hidratarea care fac parte din rutina zilnica de frumusete trebuie completate de o ingrijire suplimentara. Chiar daca nu esti o impatimita a produselor cosmetice, te asigur ca niste masti naturale preparate chiar acasa nu numai ca iti vor asigura o piele catifelata, dar iti vor prilejui si un moment minunat de relaxare, unul din acele momente pe care le petreci tu cu tine insuti!
Pregatirea tenului pentru aplicarea mastii
In primul rand tenul trebuie bine curatat de machiaj si impuritati cu ajutorul unui lapte demachiant sau a unei solutii micelare. Celulele moarte vor fi indepartate prin folosirea unui exfoliant bland cu particule abrazive. Iata un exfoliant exceptional potrivit tuturor tipurilor de ten pe care ti-l poti prepara tu singura acasa:
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita smantana
- 1/2 lingurita ulei de masline
Se amesteca bine toate ingredientele si se maseaza usor fata umezita. Zaharul va ajuta la indepartarea celulelor moarte. Pe masura ce masezi fata cristalele se vor topi, inlaturand astfel riscul sa iriti tenul datorita “excesului de zel”. Smantana va hrani pielea, in timp ce uleiul de masline va preintampina deshidratarea acestuia cauzata de clatirea cu apa. Acum fata ta este pregatita sa absoarba toate substantele active care se gasesc in masca.
Masti naturale, in functie de ten
Tenul gras cu tendinta acneica – masca cu argila si lamaie
- 3 lingurite argila
- 1 lingurita suc de lamaie
Amesteca intr-un bol argila si sucul de lamaie pana obtii o pasta omogena. Mastile cu argila au actiune purifianta, redau luminozitatea naturala a tenului, il curata de pete si il tonifica. In plus, sucul de lamaie are proprietati astringente, antiseptice si revitalizante. Se aplica pe fata si se clateste cu apa calduta dupa 20 de minute.
Ten mixt – masca cu lapte si castravete
- 3 lingurite lapte praf integral
- 1 lingurita suc de castravete
Laptele praf se amesteca cu sucul de castravete pana se obtine o pasta ce poate fi aplicata pe fata. In timp ce laptele va catifela zonele uscate ale tenului, sucul de castravete va inlatura aspectul lucios al zonei T (frunte, nas, barbie). Se mentine 15-20 de minute si se clateste cu apa calduta.
Ten uscat – masca cu banana/avocado si miere
- 1/2 banana/ 1/2 avocado
- 1 lingurita de miere
Ata banana, cat si avocado sunt fructe ideale pentru a hrani tenurile uscate sau deshidratate. Paseaza bine banana/avocado si adauga apoi mierea. Optional, poti adauga cateva picaturi de ulei de masline sau de migdale dulci. Amestecul rezultat de aplica pe fata si se indeparteaza cu apa calda dupa 15 minute. Ai grija sa nu ajunga masca in par: banana se lipeste cu incapatanare de firele de par si va fi o problema sa o scoti!