Riscurile epilării inghinale. Tu le știi?
Frumuseţe · Cosmetica / 23.12.2016

Epilarea inghinală vine la pachet cu un risc al apariției infecțiilor cu transmitere sexuală mai mare, potrivit unor noi cercetări.

Unul dintre studii a fost realizat pe un eșantion format din 7.580 de persoane adulte din Statele Unite, care se epilau inghinal excesiv. La aceștia, riscurile epilării inghinale de apariție a herpesului, HPV și sifilis au crescut de 3-4 ori comparativ cu persoanele care nu s-au epilat niciodată în zona inghinală. 

Însă, în cazul în care te epilezi în câteva luni din an, iar în altele nu, acest lucru nu înseamnă că ești expusă unui risc mai mic pentru apariția bolilor cu transmitere sexuală. După mai multe cercetări, oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei care s-au epilat de cel puțin câteva ori s-au expus riscurilor epilării inghinale într-o proporție cu 80% mai mare față de cei care nu au încercat să scape vreodată de firele nedorite de păr. Iată ce spun studiile!

Ce factori influențează riscurile epilării inghinale?


Oamenii de știință nu știu cu exactitate ce cauzează creșterea riscului de apariție a bolilor cu transmitere sexuală la persoanele care se epilează inghinal. Unul dintre motive poate fi faptul că participanții la studiu care se epilau erau mai tineri, cu o viață sexuală mai activă și aveau mai mulți parteneri sexuali pe durata vieții decât cei care nu se epilau. Iar activitatea sexuală sporită ar putea crește, de asemenea, riscul apariției unei infecții. 

O altă explicație pentru rezultatele studiului ar putea fi că micile crestături de pe piele cauzate de procesul de îndepărtare a părului i-ar putea face pe oameni mai vulnerabili la agenții patogeni cu care vin în contact.

Un alt studiu a fost efectuat de către doctorul Benjamin Breyer, de la Universitatea din California. Acesta a confirmat faptul că epilarea inghinală este foarte des întâlnită în rândul oamenilor. 74% din respondenți s-au epilat inghinal cel puțin o dată în viață. De asemenea, există și moduri diferite de tipologii: 17% din participanții la studiu se epilau excesiv, iar 22% din ei se epilau frecvent. 

Indiferent de modul în care alegi să te epilezi inghinal, există câteva măsuri de siguranță de care ar trebui să ții cont atunci când faci asta. Dacă te razi, rade în direcția de creștere a părului, pentru a preveni apariția firelor de păr sub piele. Tratează pielea iritată sau roșie cu substanțe antibacteriene delicate. Poți lua în considerare și una dintre metodele de epilare definitivă, cum ar fi tratamentul cu laser. 

Citeste in continuare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro