Şapte acizi buni pentru pielea ta pe care îi poţi integra în rutina ta de frumuseţe
Frumuseţe · Cosmetica / 16.04.2020

Dacă eşti pasionată de tot ce este în tendințe în materie de beauty, atunci cu siguranţă ai auzit de puterile aproape miraculoase ale diferitelor tipuri de acizi. Î

În timp ce unele ingrediente ale tratamentelor de înfrumuseţare par sigure şi inofensive, precum uleiul de cocos sau argila, unele produse chimice pot fi oarecum intimidante. Te asigurăm că nu este şi cazul acizilor. De la tenul gras și până la cel sensibil, îţi oferim un ghid al acizilor potriviţi pentru pielea ta.

1. Acidul salicilic
Acesta este, probabil, unul dintre cei mai cunoscuţi şi cei mai utilizaţi acizi, mai ales în cazurile de acnee. Acidul salicilic este antibacterian, antiinflamator, antiacneic şi acţionează şi ca un produs exfoliant. Dermatologii recomandă acidul salicilic mai ales persoanelor care suferă de acnee, dar poate fi o soluţie foarte bună şi pentru persoanele care au piele normală sau uscată şi care, periodic, suferă de episoade acneice. Este un acid care este eficient indiferent de formula în care se găseşte: gel de curăţare, creme, seruri etc.

2. Acidul glicolic
Acesta este unul dintre acizii vedetă ai ultimilor ani. De la bloggeri de beauty și până la vedete, toată lumea pare obsedată de acidul glicolic. La fel ca acidul salicilic, acidul glicolic este recomandat persoanelor predispuse la acnee sau celor care au tenul gras. Totuşi, poate avea efecte pozitive asupra oricărui tip de ten, precum reducerea ridurilor fine, albirea petelor cauzate de soare sau de îmbătrânire sau corectarea texturii tenului. Pentru că acţionează ca un exfoliant blând, acidul glicolic poate oferi tenului tău o strălucire aparte.

3. Acidul hialuronic
Beneficiile acidului hialuronic sunt cunoscute deja de mult timp. De cele mai multe ori, când vorbim despre acizi, ne gândim mai ales la calitatea lor de agent exfoliant. Cu toate acestea, acidul hialuronic este un agent hidratant. Acidul hialuronic ajută pielea să atragă şi să reţină umiditatea, oferă pielii vitalitate şi este un ingredient anti-age. Poate fi utilizat ca filler injectabil sau sub formă de cremă, ser sau mască. Noile studii arată că poate fi eficient şi atunci când este luat pe cale orală. Pentru a maximiza efectele acidului hialuronic, aplică pe ten puţină apă termală înainte de a aplica produsul preferat. Detalii aici!

4. Acidul lactic
Acidul lactic este un alt agent exfoliant, dar este chiar şi mai blând decât acidul glicolic. Se obţine din lapte şi are și calităţi hidratante. Îl poţi utiliza fără griji dacă ai tenul sensibil şi vrei să scapi de ridurile fine sau să reduci efectele hiperpigmentării. Citește continuarea pe divahair.ro


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro