Vrei să înveți ABC-ul unui machiaj impecabil și să descoperi stilurile de make-up care te avantajează? Universul DallesGO, cea mai interactivă platformă de cursuri after-work din domeniul industriilor creative, lansează a cincea ediţie de cursuri after work. Cursurile DallesGO se adresează persoanelor moderne şi dinamice, celor care doresc să-şi urmeze pasiunile, dar şi celor care urmăresc să-şi accelereze formarea profesională către domenii noi.
Vrei să înveți ABC-ul unui machiaj impecabil și să descoperi stilurile de make-up care te avantajează? Universul DallesGO, cea mai interactivă platformă de cursuri after-work din domeniul industriilor creative, lansează a cincea ediţie de cursuri after work.
Cursurile DallesGO se adresează persoanelor moderne şi dinamice, celor care doresc să-şi urmeze pasiunile, dar şi celor care urmăresc să-şi accelereze formarea profesională către domenii noi.
Diana Ionescu, profesorul care le va dezvălui cursanților tainele machiajului, este unul dintre cele mai creative nume din industrie, fiind printre cei mai cunoscuți make-up artiști autohtoni, cu experiență în domeniile fashion, beauty și avangardă. Universul creativ al Dianei este puternic influențat de studiile sale în Arhitectură și Fotografie și de pasiunea sa pentru estetică și zona de fashion & beauty. Diana lucrează pentru cele mai interesante proiecte artistice și cu cei mai buni profesioniști din industrie: fotografi, designeri și fashion stiliști.
La cursurile Dianei Ionescu de la Universul DallesGO, cursantele vor învăța pe lângă tehnicile esențiale pentru aplicare, acele mici secrete care fac o mare diferență în rezultatul machiajului. Cursurile sunt bazate pe practică și pe cazuri concrete - fizionomii diferite. Diana le va arăta participantelor drumul către un machiaj perfect pentru fiecare personalitate.
1. Ai ţinut cursuri de make-up şi individual. Cum vor fi cele din cadrul Universul DallesGO diferite de ce ai făcut până acum?
Sunt diferite în primul rând prin programa mai aprofundată, prin numărul de ore mai mare mare pe parcursul celor 3 luni – sunt aproape 60 de ore în total. Apoi numărul de cursanți – eu făceam cursuri cu grupe de 3 până la 5 cursanți. Aici vor fi mai multe persoane, între 10 și 15.
2. Ce aşteptări ai şi ce ţi-ai propus pentru cursurile de Make-up de la Universul DallesGO?
Sper să am parte de cursante conștiincioase și doritoare să învețe cat mai mult și să fie la fel de entuziasmate ca și mine! Mi-am propus să le deschid fetelor care se înscriu la curs un nou univers care să fie terenul lor de joacă de acum înainte.
3. De ce ai simţit nevoia diferenţierii în începători şi avansaţi? Cui i se adresează fiecare?
Cursurile pentru începători sunt destinate persoanelor care nu au o baza în arta machiajului, aici se explică noțiuni și tehnici esențiale pentru înțelegerea și realizarea mai multor stiluri de machiaj. La cele pentru avansați discutăm deja la alt nivel, se adresează celor care vor să activeze în domeniul acesta, le pregătesc pe fete cum să facă față anumitor provocări și discutăm mult despre concepte, stiluri, abordăm tehnici avansate de machiaj.
4. Ce aşteptări ar trebui să aibă cei care se înscriu la cursurile tale? Cu ce vor rămâne la finalul lor?
Cei care se înscriu la cele pentru începători la final ar trebui să știe să se machieze corect și adecvat ocaziei atât pe ele cât și alte persoane, iar cei care vin la cele pentru avansați să fie pregătiți pentru orice provocare din domeniul machiajului. Să fie totuși conștienți că aventura în această lume începe atunci când vor termina cursurile și vor avea nevoie de exercițiu mult și determinare pentru a merge mai departe.
5. Ce metode interactive vei folosi în cadrul cursurilor? Cum îi vei provoca pe cursanţi?
Cursurile sunt interactive prin definiție, pentru că mai mult din jumătatea unei ședințe de curs este practica, iar la finalul fiecărei ședințe primesc o fișă unde se vor găsi și exerciții pentru acasă.
6. Ai fost implicată până acum în numeroase proiecte de modă. Cât de greu e pentru un începător să intre în sistem?
Depinde de începător și cât de hotărât/talentat și profesionist este. Dacă îți faci partea ta impecabil și nu faci nici un compromis, atunci îți va fi mult mai ușor.
7. Ce sfat i-ai da unui începător care îşi propune să reuşească în domeniu?
În primul rând să își verifice nivelul printr-un curs bine structurat și să își dezvolte calitățile în cadrul lui. Apoi să exerseze foarte mult și în particular.
8. Cum e piaţa make-up artiştilor din România? Ce se caută?
Se caută persoane care să realizeze corect diverse machiaje, să știe să lucreze în echipă și să înțeleagă conceptul unui proiect. Din păcate, nu de foarte multe ori make-up artist-ul are libertate totală să vină cu imput-ul său creativ.
9. Ce e mai important: să experimentezi prin diverse proiecte sau să ai un mentor care să te îndrume?
Sunt foarte importante ambele lucruri. Ca în orice altă artă e nevoie să știi tehnica foarte bine pentru a te putea exprima. Un mentor îți arată tehnica și direcțiile, iar tu te descurci mai departe.
10. Care e kit-ul de supravieţuire necesar unui Make-up Artist la început de drum? Ce nu trebuie să îi lipsească sub niciun chip?
Pensule și produse bune, compacte, nu neapărat multe, dar bine gândite încât să te poți descurca în orice situație. Cu cât știi mai multe despre combinarea culorilor și despre proprietățile produselor, cu atât kit-ul tău este mai redus. Pentru început ai nevoie de produse de îngrijire potrivite pentru mai multe tipuri de ten, cum ar fi o apă micelară, apă termală, ser hidratant. Baze speciale de machiaj pentru tenul gras, cel puțin două texturi de tond de ten – unul pentru tenul uscat, altul pentru tenul gras. Câteva nuanțe dintr-un corector bun. Palete compacte cu nuanțe primare, elementare. Un tuș negru rezistent la apă. Nuanțele de bază de rujuri, gene false individuale, mascara. Și mai pot fi nominalizate câteva produse cheie despre care veți învăța detaliat în cadrul cursurilor :)