7 obiceiuri zilnice care sunt greşite şi agravează celulita
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 13.03.2013

Eşti expertă în cremele anticelulită, le-ai încercat pe toate, faci sport, mergi la masaj, dar cu toate astea încă ai celulită? Înseamnă că unele obiceiuri din programul tău zilnic te împiedică să scapi de nesuferitul aspect de coajă de portocală.

Eşti expertă în cremele anticelulită, le-ai încercat pe toate, faci sport, mergi la masaj, dar cu toate astea încă ai celulită? Înseamnă că unele obiceiuri din programul tău zilnic te împiedică să scapi de nesuferitul aspect de coajă de portocală.

Aşa că este momentul să-ţi corectezi obiceiurile şi să le elimini pe acelea pe care te umplu de celulită.

Porţi pantaloni strâmţi


Pantalonii strâmţi sunt sexy şi te fac să arăţi mai bine. Dar ştiai că din cauza lor ai celulită? Aceştia încetinesc circulaţia sanguină şi limfatică în zonele cel mai afectate de celulită: fesele, coapsele şi pulpele. Pentru că nu sunt suficient oxigenate, iar toxinele nu sunt îndepărtate corespunzător, celulita se poate accentua pe zi ce trece. Aşa că, încearcă să renunţi în unele zile la hainele prea strâmte.



Fumezi


Dacă mai ai nevoie de încă un motiv pentru care ar trebui să te laşi de fumat, numai ce ai găsit unul: femeile care fumează sunt mai predispuse la celulită decât nefumătoarele. Fumatul reduce drastic oxigenarea întregului organism, în locul oxigenului atât de necesar, ţesuturile sunt bombardate cu toxine din fumul de ţigară care agravează aspectul de coajă de portocală.

Bei prea multă cafea

Cafeau este foarte bună pentru sănătate, dar consumată în cantităţi moderate. Dacă exagerezi cu cosumul de cafea, celulita te va însoţi mereu. Şi chiar dacă produsele cosmetice pe bază de cafea sunt foarte eficiente în lupta cu aspectul de coajă de portocală, nu înseamnă că şi cafeaua din ceaşcă este la fel de bună. Cofeina creşterea nivelul cortisolului, cunoscut şi ca hormonul stresului, dar şi a insulinei în organism. De asemenea, prea multă cafea împiedică circulaţia sanguină adecvată, iar toxinele rămân blocate în ţetururi şi piele. Aşa că, nu bea mai mult de două ceşti pe zi.

Stai prea mult pe scaun

Cele opt ore petrecute pe scaun, la birou, duc la serioase probleme circulatorii, dar şi la accentuarea celulitei. Iar dacă în restul timpului nu faci deloc exerciţii fizice, celulita devine din ce în ce mai vizibilă şi mai dificil de îndepărtat. Ideal ar fi ca la o oră de stat pe scaun să ai o pauză de 10 minute în care să faci puţină mişcare. Ieşi din birou şi urcă câteva scări. Acest exerciţiu simplu te va ajuta.

De asemenea, masajul anticelulitic este foarte benefic dacă te afli în această situaţie pentru că îţi stimulează ciculaţia şi drenarea toxinelor din zona feselor, şoldurilor şi pulpelor.



Nu bei suficiente lichide

În fiecare zi ai nevoie de cât mai multe lichide dacă vrei să elimini toxinele din organism. Prin eliminarea apei din organism se elimină şi toxinele şi astfel scapi de celulită. Iar când spun lichide, mă refer la apa plată şi ceaiuri neîndulcite. Sucurile nu intră în această categorie, nici măcar cele fără acid. Dacă vrei să scapi de celulită, scoate sucurile (de orice fel) din dieta ta!

Mănânci grăsimi "rele"


Grăsimile nocive pentru organismul tău, atât pentru sănătate, cât şi pentru frumuseţe, sunt cele procesate, numite şi grăsimi trans. Uleiurile rafinate, margarina, alimentele bogate în grăsimi animale trebuie consumate cât se poate de rar. Înlocuieşte-le cu uleiuri extravirgine de măsline, porumb, sâmburi de struguri, dar şi peşte, avocado, nuci şi semninţe bogate în grăsmini benefice, precum omega 3 şi omega 6.


Prea multă sare

Sarea este inamicul nostru cel mai mare din alimentaţie. Te deshidratează prin efortul susţinut al organismului de a elimina sodiul în exces. Iar ca să elimine sodiul are nevoie de tot mai multă apă, motiv pentru care o blochează în ţesuturi, ceea ce accentuează aspectul de coajă de portocală.
 

Un studiu realizat de o echipă de cercetători americani arată că 85% dintre femei suferă de celulită. Aceasta se dezvoltă pe abdomen, coapse şi fese şi este localizată în ţesutul fibros care face legătura dintre muşchi şi piele. În momentul în care grăsimile, lichidele şi toxinele sunt captate sub piele, se formează conglomerate dure de grăsime care produc efectul de coajă de portocală.
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro