Castiga lupta impotriva celulitei!
Mai e cale lunga pana la vara... Dar cand vorbim despre combaterea celulitei, niciodata nu e prea devreme. Pentru a avea un corp de invidiat la vara, acum este momentul sa "declari razboi" celulitei!
Mai e cale lunga pana la vara... Dar cand vorbim despre combaterea celulitei, niciodata nu e prea devreme. Pentru a avea un corp de invidiat la vara, acum este momentul sa "declari razboi" celulitei!Daca pana acum 50 de ani nu se auzea mai nimic despre aceasta afectiune, in ultima vreme, "agitatia" cu privire la aspectul neplacut al celulitei a crescut extrem de mult. De ce o schimbare atat de redicala? Raspunsul ne este oferit de evolutia modei.
Aparitia fustelor mini si a costumelor de baie mai mult decat minuscule, a condus la expunerea zonelor care sunt in general afectate de celulita: picioarele, coapsele, soldurile. De aici si pana la preocuparea pentru aspectul acestor zone ale corpului nu a fost cale lunga.
De ce apare celulita?
Pentru ca celulita se intalneste cel mai frecvent in cazul femeilor si foarte rar in cazul barbatilor, s-a ajuns la concluzia ca este o problema influentata hormonal. Estrogenul, hormonul feminin, este responsabil pentru stimularea aparitiei si agravarea diferitelor forme de celulita.
Dincolo de factorii hormonali, principalul responsabil pentru aparitia "nesuferitei" celulite este stilul de viata. Alimentele procesate, devenite in ultima perioada baza alimentatiei moderne, contin numerosi aditivi (coloranti, conservanti, stabilizatori etc.). Aceste substante sunt adevarate toxine pentru organism si, adesea, sunt "bombe" calorice, conducand la cresterea stratului de tesut adipos.
Pentru ca peretii celulelor adipoase sunt deosebit de flexibili, celulele se extind mai mult decat ar fi normal, conducand la aparitia stratului neregulat al pielii, cu aspect de "coaja de portocala".
Sedentarismul este un alt factor cu un rol determinant. Lipsa activitatii fizice contribuie la depunerea grasimilor si incetineste eliminarea toxinelor. La fel de importanti sunt si factorii genetici, de obicei, modul in care diferitele zone ale corpului sunt afectate de celulita este mostenit genetic.
Exista falsa credinta ca celulita afecteaza numai persoanele mai "plinute" si pe cele supraponderale. Desi acestea sunt predispuse, exista totusi persoane slabe care au semne vizibile de celulita. Asa cum spuneam, toxinele din organism si factorii genetici sunt determinanti.
Si... cum scapam de celulita?
Celulita se "construieste" de-a lungul anilor marcati de un stil de viata nesanatos. Si pentru ca nu poti sa elimini intr-o zi ceva ce s-a depus in luni sau ani de zile, in primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si perseverenta. Zicala "cui pe cui se scoate" este valabila si in cazul celulitei. Pentru ca a aparut din cauza sedentarismului si a alimentatiei necorespunzatoare, principalele remedii impotriva ei sunt exercitiile fizice regulate si adoptarea unei diete pe baza de fructe si legume, cereale, carne slaba, cat mai putine grasimi, alimente procesate, prajeli sau dulciuri si multe lichide, de preferinta apa plata. Schimbarea radicala a stilului de viata nu te va ajuta numai sa scapi de celulita, ci va avea efecte benefice asupra intregului tau organism.
Pe langa actiunile de baza (regim alimentar echilibrat si activitate fizica), poti apela la masajul si impachetarile anticelulitice, efectuate in saloanele de tratamente corporale.
Impachetarile au rolul de a stimula circulatia sanguina la nivel local, indepartand in acest fel toxinele. Pentru impachetari se aleg produse naturale bogate in vitamine si minerale, dar si in substante active cu rolul de a accelera detoxifierea. Iata ce aflam despre impachetarile cu alge de la Dana Sota, autoarea cartii "Frumusetea se invata".
"Impachetarea cu alge marine ajuta la diminuarea celulitei si a tesutului adipos si, in acelasi timp, realizeaza o detoxifiere, hidratare, remineralizare si tonifiere. Tratamentul de impachetare trebuie sa inceapa cu o exfoliere corporala, astfel incat pielea sa devina fina, fara celule moarte, iar produsele sa patrunda mai bine in piele pentru a fi pe deplin eficiente.
Pasta de alge, care e de zeci de ori mai concentrata ca algele proaspete, este aplicata de terapeut cu pensula, pe zonele de tratament. Apoi se face o infoliere si se asaza clienta la caldura (in termocuverta sau in tunelul cu infrarosii) unde se transpira din abundenta, se elimina toxinele si se slabeste in centimetri. Dupa 45 de minute, clienta este despachetata si urmeaza un dus de curatare. Unele centre spa pot aduce in completarea algelor tot felul de alte ingrediente naturale, cum ar fi: ceai verde (antioxidant, ajuta la slabit), portocale (energizante, pline de vitamina C), cafea, miere, spirulina etc."
Masajul accelereaza circulatia sanguina si are ca efect eliberarea toxinelor din tesuturi. Daca nu ai timpul sau fondurile necesare pentru a apela la centrele spa, chiar si automasajul este eficient. Combina masajul cu aplicarea cremelor anticelulitice (care se gasesc intr-o gama variata in comert) si sansele de reusita sunt si mai mari