Ce alegi între deodorant și antiperspirant în zilele toride!
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 10.07.2020

Fie că transpiri mai mult sau mai puțin, în aceste zile fierbinți este imposibil să ieși din casă fără un deodorant bun, care să te ajute să faci față mirosului neplăcut de la subraț. Dar ce poți alege mai bine între deodorant și antiperspirant?

Se face adesea confunzie între deodorant și antiperspirant, despre care mulți cred că au același efect. Deodorantul are un parfum mai puternic și are drept scop să neutralizeze mirosul neplăcut de transpirație. În schimb, un antiperspirant blochează activitatea gladelor sudoripare și te ajută să transpiri mai puțin în zilele calde de vară.

Cum alegi între deodorant și antiperspirant


Dacă nu ai probleme cu transpirația abundentă, probabil un deodorant de calitate, cu un parfum bun te va ajuta să faci față zilelor toride.


Deodorantul conține diverse substanțe care neutralizează bacteriile și controlează mirosul neplăcut. Dar nu controlează transpirația. Din contră, deodorantul lasă corpul să transpire în mod natural, ceea ce are beneficii pentru sănătatea pielii.

Pe de altă parte, orice deodorant, indiferent de calitate, conține și alcool, un ingredient care poate fi iritant pentru anumite zone ale corpului sau pentru persoanele mai sensibile. Iar parfumul, care este sintetic în majoritatea produselor, poate fi și el iritant. Tot în deodorante, indiferent de marca lor, au mai fost găsite substanțe cu potențial cancerigen, dar și clorhidrat de aluminiu care se poate acumula în organism perturbând sistemul endocrin.
Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro