Ce se întâmplă dacă îți înfășori abdomenul în folie de plastic?
Preocuparea societății cu slăbitul a dus la apariția multor produse și metode rapide care te pot ajuta să pierzi în greutate. Una dintre acestea este reprezentată de înfășurarea abdomenului în folie de plastic, care te ajută să transpiri și să pierzi kilogramele nedorite. Însă uite cu ce efecte nedorite s-ar putea să te confrunți!
De ce nu este bine să-ți înfășori abdomenul în folie de plastic?
1. Abdoment înfăşurat în folie de plastic: Transpiri excesiv
Transpirația excesivă poate duce la deshidratare, care este periculoasă, din cauza faptului că transpirația nu se usucă, ci rămâne pe corp, ridicând temperatura organismului la niveluri alarmante. Transpirația excesivă duce, de asemenea, la schimbări în chimia sângelui, reducând volumul sângelui și trimițând mai puțin oxigen către celule. Iar pierderea excesivă de lichide poate induce slăbiciune, amețeli, confuzie, comă, chiar și moarte. Dacă alegi această modalitate de a slăbi la salon, însoțitorul tău s-ar putea să nu fie calificat să trateze aceste reacții.
2. Folia de plastic are efecte negative asupra organismului
Pericolele înfășurării abdomenului în folie de plastic nu se limitează doar la transpirație excesivă. Folia de plastic este fabricată din clorură de polivinil (PVC), care a fost descris ca unul dintre cele mai periculoase produse. Aceasta elimină substanțe nocive care au fost corelate cu efecte negative la nivelul ficatului, splinei, rinichilor, oaselor și greutății corporate. PVC-ul a fost corelat și cu apariția cancerului. Iar unele folii sunt înmuiate în produse minerale, dintre care unele pot conține aluminiu, care este corelat cu Alzheimer. În plus, este posibil să fii alergică la unele dintre ingredientele utilizate în folie.
În plus, folia de plastic nu te ajută să arzi grăsimile. Tot ceea ce pierzi este apa, care se întoarce imediat ce rehidratezi corpul. Trebuie să iei în considerare și factorul economic. Unele saloane care efectuează împachetări corporale susțin că poți face câte patru pe zi, iar altele sunt de părere că poți face doar o dată pe săptămână. Iar prețurile variază de la salon la salon. Cele mai multe persoane care au fost satisfăcute de rezultatele finale ale acestui procedeu de slăbit au dezvăluit că au adoptat și o anumită dietă și că au făcut exerciții fizice de 4-5 ori pe săptămână. Prin urmare, dacă tot este nevoie să faci mișcare și să ai o dietă anume, de ce nu dai banii de pe folia de plastic la un abonament la sală, care să îți garanteze rezultatele dorite și care să te ajute să eviți pericolele care rezultă din introducerea substanțelor toxice din plastic în piele și în sânge?
Dacă suferi de diabet, hipertensiune arterială, ești însărcinată sau ai orice altă afecțiune, consultă-te cu medicul tău înainte de a utiliza învelirile corporale.