Celulita: 5 împachetări de făcut acasă
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 15.05.2011

Împachetările pentru celulită dau roade, dar ce te faci dacă nu ai banii necesari ca să mergi la un salon de înfrumuseţare? Improvizezi reţete pentru acasă folosind ingrediente care au proprietăţi anticelulitice. Iată ce opţiuni ieftine ai!

Împachetările pentru celulită dau roade, dar ce te faci dacă nu ai banii necesari ca să mergi la un salon de înfrumuseţare? Improvizezi reţete pentru acasă folosind ingrediente care au proprietăţi anticelulitice. Iată ce opţiuni ieftine ai!

Celulita afectează până la 90% dintre femei, cele mai vulnerabile zone fiind coapsele şi braţele. Cum nu poţi schimba mulţi dintre factorii de risc pentru celulită, trebuie să acorzi o mare importanţă alimentaţiei, evitând acele produse care pot agrava celulita şi să apelezi la soluţii anticelulită pe care le poţi aplica acasă.



Modificările hormonale de sarcină, îngrăşarea rapidă, precum şi dezvoltarea fătului care comprimă vasele din bazin perturbă circulaţia venoasă şi pot agrava aspectul de piele capitonată, explică dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog la clinica DermaStyle din Bucureşti. "În combaterea celulitei nu există soluţii salvatoare, ci este nevoie de schimbarea stilului de viaţă şi tratamente susţinute, consecvente. Astfel, dieta, sportul, cremele şi masajele, împachetările anticelulitice trebuie combinate cu cele mai recente tehnologii, precum folosirea undelor de şoc, pentru un efect de durată",
recomandă specialistul.

Alimente de care trebuie să te fereşti

1. Sucurile carbogazoase şi fresh-urile în exces
2. Cafeaua în exces
3. Alcoolul în exces
4. Prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food
5. Mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pate)
6. Dulciurile şi alimentele rafinate

De asemenea, fumatul, hainele strâmte (împiedică circulaţia sângelui, mai ales pantalonii strâmţi şi obiceiul de a sta picior peste picior) şi tocurile înalte intră în categoria factorilor de risc pentru celulită.

Cu ce poţi să faci împachetările acasă

Înainte de orice împachetare se face o exfoliere cu sare marină pentru a permite substanţelor active să patrundă mai bine în piele, recomandă Ofelia Măieruţ, terapeut spa la centrul The Spa din cadrul hotelului Hilton, Sibiu. Îţi poţi prepara singură un exfoliant, amestecând sare de mare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie sau zaţ de cafea cu ulei de măsline sau zaţ de cafea cu miere de albine sau zahăr brun cu miere de albine.

De asemenea, pentru un efect garantat este recomandat să consumi foarte multă apă plată înainte şi după împachetarea corporală şi să eviţi cafeaua, băuturile carbogazoaze, zahărul, grăsimile, prăjelile şi alcoolul în următoarele 48 de ore.



1. Împachetări cu cremă anticelulitică. Foloseşte o cremă anticelulitică, masează bine şi împachetează zonele cu probleme cu o folie alimentară. Este indicat să stai cât mai mult timp aşa (1 oră) pentru a favoriza transpiraţia. Nu face duş în următoarele 6 ore după ce ai îndepărtat folia.
2. Împachetări cu cafea şi ulei de măsline. Încălzeşte uleiul de măsline, amestecă-l cu cafea măcinată, aplică pe zonele problematice şi împachetează apoi cu folie alimentară. Se lasă să acţioneze 15-30 minute, după care se face un duş. "Aceste împachetări tonifiază corpul, stimulează capacitatea lui de a arde grăsimile, accelerează metabolismul şi elimină apa reţinută în exces", spune terapeutul spa Ofelia Măieruţ.
3. Împachetări cu unt de cacao sau unt de shea. Foloseşte unt de cacao sau unt de shea nerafinate, masează zonele problematice, împachetează-le cu folie alimentară şi lasă să acţioneze cât mai mult. La final este indicat să nu faci duş 6-8 ore pentru a permite substanţelor active să acţioneze.
4. Împachetări cu cacao şi ulei de măsline. Încălzeşte uleiul de măsline, amestecă-l cu cacao, aplică pe zonele cu probleme şi acoperă-le cu folie alimentară. Se lasă să acţioneze 30 minute, după care poţi să faci duş.
5. Împachetări cu alge marine şi ulei de măsline. Încălzeşte uleiul, amestecă-l cu pudra de alge marine şi 2-3 picături de ulei esenţial de lămâie. Se aplică pe zonele cu probleme, se înfoliază şi se lasă să acţioneze 30 minute, după care se face un duş.

Reguli de bază dacă vrei să scapi de celulită

  • Spune adio sedentarismului şi fă-ţi un program de sport pe care să-l respecţi cu sfinţenie;
  • Nu exagera cu alcoolul;
  • Trebuie să uiţi de ţigări;
  • Atenţie la modelele moderne de pilule contraceptive cu estrogen, deoarece pot contribui la creşterea ponderală şi la accentuarea celulitei, avertizează prof. dr. nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi;
  • Cura de detoxifiere este esenţială: nu uita de fructe, legume şi multe fibre alimentare.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro