Cum să-ți detoxifici părul și pielea cu ajutorul cărbunelui
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 05.08.2018

Vrei un remediu eficient pentru o piele catifelată și un păr mătăsos? Află cum să-ți detoxifici părul și pielea folosind cărbunele medicinal.

Folosești multe creme, seruri sau măști pentru a avea mereu un ten impecabil și un păr bogat? Ei bine, cărbunele activ ar putea fi un ingredient de bază al ritualului tău de înfrumusețare. Folosirea cărbunelui poate nu ți se pare cea mai inspirată idee, dar după ce vei vedea rezultatele vei vrea să-l utilizezi din ce în ce mai des. 
 
Cărbunele medicinal este folosit în mod tradițional pentru detoxifierea internă și eliminarea balonării. Dar, mai nou, a devenit un element de bază și pentru îngrijirea pielii și a părului. Principiul de bază este că toxinele sunt atrase de cărbune și de aceea poate curăța pielea în profunzime, eliminând bacteriile și infecțiile fără efecte adverse.

 
Iată cum să-ți detoxifici părul și pielea cu ajutorul cărbunelui:

 
1. Detoxifiere cu cărbune: Micșorarea porilor dilatați

De-a lungul zilei toxinele se acumulează în piele prin acțiunea factorilor externi. Acumularea de bacterii și particule de praf poate cauza astuparea porilor. Dacă folosești cărbunele pentru a-ți curăța tenul porii vor deveni mai puțin vizibili pentru că pielea va fi curățată în profunzime. Îți vei simți tenul proaspăt și energizat. Utilizează de două ori pe săptămână o mască pe bază de cărbune activ, iar rezultatele nu vor întâzia să apară.

 
2. Reglarea producției de sebum

Ai un ten mixt sau gras și folosești mereu pudră sau șervețele speciale pentru a scăpa de aspectul lucios al pielii? Ei bine, nu va fi nevoie să îți retușezi machiajul la fel de des dacă modifici felul în care ai grijă de tenul tău. Folosește un gel de față sau o mască pe bază de cărbune și vei elimina excesul de sebum fără să usuci pielea. Nu este recomandat în cazul pielii sensibile sau deshidratate.

 
3. Detoxifiere cu cărbune: Diminuarea acneei

Acneea îți poate face probleme indiferent de vârstă și poate fi dificil de tratat. Stratul consistent de machiaj nu este soluția pentru că obiectivul este să ai o piele frumoasă chiar și când nu aplici fond de ten, blush sau pudră. Din acest motiv este mai bine să tratezi pielea în mod eficient pentru ca machiajul să îți evidențieze frumusețea trăsăturilor, în loc să fie folosit numai pentru acoperirea imperfecțiunilor. Poți utiliza săpunuri speciale pentru tenul acneic, care conțin cărbune medicinal, pentru a realiza o exfoliere ușoară. De asemenea, poți încerca o mască de față care are cărbunele ca ingredient de bază, dar nu o aplica pe toată fața, ci doar pe leziunile acneice. Lasă să acționeze 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

 
4. Înfrumusețarea părului

Dacă folosești foarte multe produse de coafat, geluri, spume plus balsamuri pentru hidratare, părul poate căpăta un aspect îmbâcsit, iar aspectul tău va avea de suferit. Potrivit studiilor efectuate, părul pierde până la 20% din volum ca urmare a excesului de sebum, a poluării și a folosirii excesive a șampoanelor uscate care îngreunează firele. Șampoanele obișnuite elimină bacteriile și praful, dar dacă folosești unul care conține cărbune medicinal nu vei mai avea probleme cu părul fin și lipsit de volum. Cărbunele activ atrage și dizolvă toate reziduurile de la produsele de styling, lăsând părul curat, strălucitor și ușor de pieptănat.

 
5. Detoxifiere cu cărbune: Tratarea mătreții

Ai probleme cu mătreața și ai ajuns să eviți bluzele de culoare închisă? Cărbunele activ te poate ajuta să remediezi problema și să porți din nou hainele care îți plac. Cărbunele acționează asupra scalpului în mod similar cu efectul pe care îl are asupra pielii: atrage și dizolvă toxinele, curățând în profunzime. După 3-4 spălări vei observa diferența.

 
6. Detoxifiere cu cărbune: Vindecarea tăieturilor și a iritațiilor

Dacă te-au mușcat țânțarii sau te-ai tăiat în timp ce găteai, folosește cărbunele medicinal pentru a accelera procesul de vindecare. Poți aplica un unguent care conține cărbune activ pe zgârieturi, tăieturi, mușcături de insecte sau iritații de la ras. Cărbunele absoarbe microbii și infecția, eliminând roșeața și umflăturile. De asemenea, reduce durerea și senzația de mâncărime. În cazul în care nu găsești un unguent potrivit poți prepara chiar tu o pastă din cărbune medicinal și puțină apă, pe care o aplici pe locul afectat timp de 10-15 minute, dimineața și seara.
 
Dacă știi cum să-ți detoxifici părul și pielea vei avea mult mai puține probleme cu tenul gras ori cu părul fin, greu de aranjat. Încearcă aceste remedii și obține mai mult timp de relaxare, fără multe straturi de machiaj sau fire rebele. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro