Masează fruntea din centru spre exterior

În cazul frunţii, pielea trebuie masată uşor dinspre centru spre exterior, în două direcţii. Ca punct de reper, poţi lua zona dintre sprâncene. În prima fază, mişcările trebuie să fie ascendente, spre linia scalpului, iar în a doua fază ele trebuie să fie orizontale, spre tâmple.

Nu impinge pielea spre centru, deoarece favorizezi apariţia ridurilor.

Masează obrajii printr-o alternare de mişcări

Pentru masajul obrajilor poţi folosi o gamă mai largă de mişcări. În primul rând, este vorba despre mişcările ascendente şi circulare, apoi despre cele de tapotare, pişcare, fricţionare, mangâiere şi frământare. Nu trebuie să faci toate aceste mişcări într-un singur masaj, dar este bine să alternezi 2-3 dintre ele, pentru un efect de lifting şi de întinerire mai rapid.


Nu face masaj pe pielea uscată

Masajul facial nu ar trebui realizat niciodată pe o piele uscată, nedemachiată şi netonifiată. Ideal ar fi dacă ai putea realiza masajul facial după ritualul zilnic de demachiere şi după duş, când pielea este bine hidratată.

Pentru masaj poţi folosi o cremă hidratantă sau câteva picături de ulei vegetal, care permite degetelor să alunece mai uşor pe piele
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro