Greșeli pe care le faci la duș. 5 părți ale corpului pe care e posibil să le omiți
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 22.10.2017

Dușurile rapide sunt excelente, însă este posibil să omiți anumite părți ale corpului care au nevoie de mai multă atenție!

Dacă îți place să faci dușuri rapide și să nu stai mai mult de 3-4 minute în cadă, trebuie să recunoști că există părți ale corpului pe care este posibil să le omiți și să nu le acorzi atât de multă atenție, pentru că timpul este prea scurt. Ca să cureți bine toate zonele corpului este nevoie de mai mult timp, însă dacă preferi dușurile rapide, trebuie să fii atentă în special la aceste zone pentru a preveni formarea bacteriilor dăunătoare:

Buricul

Îți cureți de fiecare dată buricul? Chiar dacă sună amunzat, trebuie să știi că este foarte important să faci acest lucru, deoarece potrivit specialiștilor, aici se dezvoltă bacterii de toate felurile. În urma analizelor efectuate pe un eșantion de peste 100 de subiecți, s-au depistat peste 1400 de tipuri de bacterii diferite la nivelul buricului, scrie site-ul 
Mother Nature Network

Cercetătorii au realizat că persoanele care s-au spălat cu regularitate în buric cu săpun au prezentat un număr mult mai mic de bacterii. Prin urmare, nu uita de buric de fiecare dată când faci duș, deoarece este una dintre acele zone ale corpului care trebuie curățate des.


Unghiile

Spălatul pe mâini este esențial, în special după ce ai fost la baie, ai schimbat un scutec/absorbant, ai pus mâna pe carne crudă, înainte de masă și imediat ce ai ajuns acasă din oraș. Acest obicei nu trebuie să lipsească din rutina nimănui, însă la fel de important este să te cureți sub unghii. Aici se adună o mulțime de bacterii extrem de periculoase pentru sănătate, care pot cauza diaree, greață, senzația de vomă, ajungându-se până la boli grave.

De aceea, trebuie să acorzi o mare atenție acestui lucru și să folosești o periuță pentru a curăța sub unghii de fiecare dată după ce ai folosit toaleta sau după ce ai pus mâna pe carnea crudă.


Scalpul

Majoritatea dintre noi spălăm foarte bine părul cu șampon, însă nu acordăm o mare atenție și scalpului. Însă, un scalp sănătos și curat este cel care preîntâmpină apariția problemelor, cum ar fi mătreața, mâncărimea sau căderea părului. Pentru că scalpul este predispus la formarea permanentă de sebum, este esențial să-i acorzi o atenție sporită de fiecare dată. 

Data viitoare când te speli pe păr, masează timp de 1-2 minute scalpul, înainte de a îndepărta șamponul. Dacă șamponul este unul prea iritant pentru scalp, încearcă să folosești produse dermatocosmetice, organice sau să clătești părul cu apă și bicarbonat de sodiu. 


Tălpile și gleznele

Doar pentru că spuma gelului de duș curge către picioare nu înseamnă că acestea devin curate, dacă nu folosești un burete cu care să le masezi cu atenție. Ca să te asiguri că ai spălat bine tălpile, în spațiile dintre degete și zona gleznelor este recomandat să ții picioarele în apă caldă cu săpun (și oțet care are rol dezintefctant și elimină mirosurile neplăcute) , să folosești piatra ponce și să le masezi la final cu o cremă emolientă. 


În spatele urechilor

Pentru că este o zonă mai ascunsă, bacteriile se formează mult mai ușor. De aceea, este foarte important să nu omiți această zonă și să o cureți de fiecare dată când faci duș. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro