Produse pe care medicul dermatolog nu le recomandă
Atunci când există atât de multe produse pentru îngrijirea tenului, poate fi destul de dificil să descoperi produsele perfecte pentru tipul tău de ten. Nimeni nu vrea să cheltuiască banii pe produse care nu funcționează.
Însă există și o perspectivă mai serioasă în acest caz - produsele cosmetice care s-ar putea chiar să îți afecteze tenul. Iată ce produse ar trebui să eviți conform sfatului specialiștilor!4 produse cosmetice pe care ar trebui să le eviți
1. Tratamentele de curățare prea dure
Multe dintre tratamentele de curățare existente conțin ingrediente menite să îndepărteze celulele moarte ale pielii. Cu toate acestea, ingredientele acestea pot face mult mai mult decât atât. Cu alte cuvinte, pot exfolia pielea în mod inegal. Tratamentele de curățare naturale sunt mult mai sigure și te pot ajuta să obții rezultatul dorit, fără iritații și alte probleme.
2. Măștile de față pe bază de cărbune activ
După ce ai văzut toate clipurile de pe Internet cu măștile de față pe bază de cărbune activ, parcă nu reprezintă o idee atât de bună. Acestea sunt menite curățării feței, lăsându-ți tenul fără impurități. Cu toate acestea, nu toți medicii dermatologi sunt de acord cu acestea. În timp ce unele măști pot fi lăsate pe față cât timp faci diferite lucruri prin casă, măștile de față pe bază de cărbune activ nu sunt recomandate tuturor persoanelor. Acestea curăță uleiurile esențiale, celulele pielii, părul fin. Nu numai că dezlipirea acestor măști este un proces dureros, pielea ta va avea de suferit și pe termen lung.
3. Cremele cu hidrocortizon
Cremele cu hidrocortizon pot fi folosite pentru liniștirea pielii iritate sau uscate. Cu toate acestea, nu sunt sigure pentru întreaga piele. Unii dermatologi sunt de părere că nu ar trebui să aplici niciodată cremă cu hidrocortizon pe față. Chiar dacă suferi de o erupție cutanată sau de o iritație, încearcă să nu folosești acest tip de produs. De obicei, ameliorează temporar roșeața pielii, însă provoacă adesea probleme la nivelul pielii pe termen lung, cum ar fi subțierea pielii, dermatită periorală, acnee. Dacă nu ți-au fost recomandate de către doctorul tău, evită cremele și gelurile pe bază de steroizi.
4. Deodorantele cu gel sau roll-on
Dermatologii nu sunt cei mai mari fani ai deodorantelor și antiperspirantelor tradiționale. Antiperspirantele sunt foarte bune pentru blocarea glandelor sudoripare, însă blochează și porii. Folosirea acestor produse poate duce la blocarea porilor, ca în final să provoace acnee. Încearcă să folosești un deodorant pulbere ca alternativă sănătoasă.