Sănătate și frumusețe. 9 moduri în care poți folosi lămâile în rutina ta zilnică
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 29.08.2023

Lămâile pot fi mult mai utile decât ți-ai putea imagina!

Lămâile nu sunt bune numai pentru prăjituri și limonadă, ci pot avea o mulțime de întrebuințări în ceea ce privește sănătatea și frumusețea.

Lămâile au numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe, de la protecție împotriva cancerului până la tratamentul acneei.

  • 9 moduri în care poți folosi lămâile în rutina ta zilnică

 

Lămâile au o mulțime de proprietăți anticancerigene


La fel ca multe alte fructe proaspete, lămâile au o mulțime de proprietăți împotriva cancerului.



Un studiu realizat în iunie 2017 evidențiază importanța sucurilor de citrice și a extractelor acestora în prevenirea cancerului, precum și posibila lor utilizare în terapiile oncologice moderne.

Plin de vitamine, sucul de lămâie protejează celulele de daune care pot duce la boli fatale.

Lămâile au o mulțime de nutrienți valoroși, cum ar fi vitamina C, fier și fibre.

D-limonenul din coaja de lămaie are și proprietăți anticancerigene. S-a demonstrat că previne cancerele mamare, hepatice, pulmonare și alte tipuri de cancer.


Prin urmare, lămâile sunt excelenți luptători împotriva cancerului care îți pot proteja organismul în mod natural și eficient.

Îndepărtează ridurile în mod natural


Nu poți inversa procesul de îmbătrânire, dar poți folosi lămâi pentru a-ți face ridurile mai puțin vizibile și pentru a schimba dramatic calitatea pielii feței.

Potrivit unui studiu, s-a descoperit că uleiul de lămâie reduce stresul oxidativ cu care se confruntă pielea.

Lămâile sunt bogate în vitamina C, care încurajează producția de colagen și redă elasticitatea pielii. Enzimele naturale din sucul de lămâie micșorează porii mari și strâng pielea.



Te poți baza pe acest remediu casnic sigur și sănătos pentru a combate ridurile: feliază o lămâie și maseaz-o în zona ridată timp de câteva minute sau folosește coajă de lămâie rasă ca mască de față.

Potrivit specialiștilor, efectele rutinelor obișnuite de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire sunt vizibile după 1-3 luni. Așa că nu-ți face griji dacă fața ta nu este netedă după o săptămână.

Bea apă cu lămâie pentru a slăbi


Vitamina C este un nutrient care s-a dovedit că scade nivelurile de cortizol, un hormon de stres care declanșează foamea și depozitarea grăsimilor.



Poți consuma anumite alimente sau băuturi care ar putea fi utile pentru îmbunătățirea rezultatelor de slăbire atunci când fac parte dintr-un program sănătos de slăbire.

În plus, dacă bei apă infuzată cu lămâie în loc de o băutură care are mai multe calorii, cum ar fi cafeaua cu zahăr sau suc de fructe, vei consuma mai puține calorii.

În timp ce o cutie de Coca-Cola de 330 ml are 139 de calorii și există 49 ​​de calorii în sucul de mere la 100 ml, o porție de suc de lămâie amestecată cu apă are 0,4 calorii.

Suc de lămâie pentru detoxifierea ficatului


Consumul de apă cu lămâie este o modalitate excelentă de a începe o simplă detoxifiere a corpului și de a îmbunătăți activitatea sistemului digestiv.

Pectina din lămâie te ajută să scapi de toxinele din organism și stimulează mișcările intestinale.

Folosește lămâi pentru a trata infecțiile gâtului


Lămâile sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care ajută la creșterea nivelului de energie.

Lămâile sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, un antioxidant natural care întărește sistemul imunitar și are proprietăți antibacteriene.

Mierea, apa caldă și lămâia împreună sunt o soluție dovedită în timp pentru tratarea durerii în gât.

Mierea protejează gâtul, în timp ce lămâia reduce mucusul.

Va trebui să fierbi apă, să adăugi lămâi care au fost tăiate în bucăți și apoi miere. Lasă băutura să se răcească la o temperatură plăcută de băut.

Stimulează funcția creierului și reduc stresul


Printre alți nutrienți și vitamine, lămâile conțin și mult potasiu, care este unul dintre elementele cheie responsabile pentru o mai bună funcționare a creierului.

Dacă consumi lămâi în mod regulat, vei simți că performanța ta mentală se îmbunătățește și ceața creierului de la amiază se disipă.

De asemenea, te vei simți mult mai fericit și mai energic în timpul zilei.

Potrivit unui studiu, potasiul poate activa neuronii implicați în gândurile și sentimentele pozitive și joacă un rol important în reglarea serotoninei.

Sucul de lămâie poate reduce efectele unei arsuri solare


Pentru arsurile solare, există un remediu simplu și eficient pe care îl poți face în casă, care te poate ajuta să reduci roșeața și usturimea.

Va trebui să amesteci cantități egale de suc de lămâie, apă de trandafiri și glicerină. Aplică amestecul pe piele și lăsă-l să acționeze peste noapte, apoi clătește a doua zi dimineața cu apă rece.

Lămâile sunt agenți naturali de albire care vor reduce roșeața pielii.

Vitamina C din lămâi minimizează deteriorarea pielii și luminează petele întunecate.

Asigură-te că nu vei fi expus la lumina directă a soarelui după ce ai folosit acest remediu, deoarece poate crește sensibilitatea la razele solare.

Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a ajuta la sângerările nazale


Mucoasa nasului conține diverse vase de sânge minuscule care tind să sângereze destul de ușor dacă sunt sparte.

Sucul de lămâie poate fi un remediu casnic eficient pentru acest lucru.

Va trebui să torni câteva picături de suc proaspăt de lămâie pe un șervețel, apoi să-l lipești între gingie și buza superioară în zona de sub nas. E indicat să-l lași să acționeze timp de 5-10 minute.

Lămâile sunt bune pentru estomparea cicatricilor de acnee


Lămâile sunt bogate în vitamina C și acid citric și fac o treabă bună în tratarea acneei minore și a cicatricilor acneice.

Vitamina C stimulează producția de colagen și menține pielea netedă și fermă. De asemenea, încurajează formarea de noi celule ale pielii.

Datorită proprietăților sale ca agent de albire natural, sucul de lămâie luminează urmele și cicatricile.

Acidul citric curăță celulele pielii și elimină impuritățile. Efectul antibacterian al sucului de lămâie ucide bacteriile care provoacă apariția acneei.

Pentru o mască creată acasă, poți aplica câteva picături de lămâie pe zonele afectate și apoi iaurt pe toată fața.

Trebuie lăsat să acționeze timp de 15 minute, apoi să te speli bine. Poți, de asemenea, să tamponezi lămâie proaspătă pe cicatricile de acnee sau pe coșuri și să te speli după 5-10 minute.




Preluare: brightside

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro