Adevărul nespus despre ruj
Atunci când porți un ruj roșu la o petrecere, poți întoarce cu ușurință toate privirile. Parcă simți că rujul te schimbă, te face să te simți mai curajoasă și mai frumoasă.
Când te dai cu ruj, vrei să ieși în oraș sau să obții un anumit aspect. Există chiar și studii științifice care demonstrează că rujul ne schimbă și ne ajută să avem mai multă încredere în noi. Cu toate acestea, există și studii care exprimă adevărul nespus despre ruj și pericolele posibile. Înainte de a-ți reîntregi trusa de machiaj, asigură-te că știi adevărul despre ruj!
Lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre ruj:
1. Îți poate usca buzele
Dacă ai pielea uscată, în special în timpul iernii, s-ar putea ca rujul să nu fie prietenul tău cel mai bun. Substanțele chimice din anumite rujuri pot absorbi umezeala de pe buzele tale sensibile, lăsându-le crăpate. Atunci când porți ruj non-stop, mai ales rujuri de proastă calitate, care conțin anumite substanțe chimice, ți se pot usca buzele foarte tare. Dacă ai întâlnit această problemă, mai bine folosești un balsam de buze colorat.
2. Poate fi dăunător pentru tine și pentru mediul înconjurător
Este îngrijorător câte substanțe chimice pot fi regăsite într-o varietate mare de rujuri. În timp ce aceste substanțe chimice nu sunt bune pentru organismul uman, știi ce impact au asupra mediului înconjurător? Multe rujuri sunt compuse din petrochimicale, care sunt toxice pentru noi și pentru mediul înconjurător. Nivelul ridicat de petrochimicale din organismul uman poate interfera cu reproducerea, creșterea, dezvoltarea și inteligența. Formaldehida, utilizată ca un conservant în ruj, este un cancerigen cunoscut și poate provoca accese de tuse și iritarea pielii. Cromul, un cancerigen corelat cu tumorile la stomac, este, de asemenea, uneori găsit în rujuri.
Citește întotdeauna ce ingrediente conține rujul pe care vrei să îl achiziționezi. Nu numai că ingerăm rujul prin înghițire, dar îl și absorbim prin piele. Expresia "sărutul morții" vine de la faptul că rujul este compus din substanțe otrăvitoare. Asigură-te că nu le conține și produsul pe care îl alegi tu! Odată ce îți cureți machiajul de pe față, acesta tot te mai poate afecta. Multe produse cosmetice, inclusiv rujurile, sunt alcătuite din mici particule de plastic. Atunci când ne spălăm pe față, aceste particule curg pe scurgere și, în cele din urmă, se îndreaptă spre sursele de apă. Iar aceste piese de plastic au nevoie de sute de ani pentru a se biodegrada, până atunci poluând oceanele.