Silueta la control: Orez cu verdeţuri
Abia aştepţi să îmbraci noul costum de baie pe care tocmai ţi l-ai achiziţionat, însă îţi este teamă că şunculiţele depuse în ultimele luni îţi vor strica imaginea. Te-ai plictisit de aceeaşi imagine din oglindă, vrei să scapi cumva de kilogramele în plus şi nu ştiu cum să faci? Este o gurmandă adevărată şi simţi permanent nevoia să-ţi "premiezi" papilele gustative.
Abia aştepţi să îmbraci noul costum de baie pe care tocmai ţi l-ai achiziţionat, însă îţi este teamă că şunculiţele depuse în ultimele luni îţi vor strica imaginea. Te-ai plictisit de aceeaşi imagine din oglindă, vrei să scapi cumva de kilogramele în plus şi nu ştiu cum să faci? Este o gurmandă adevărată şi simţi permanent nevoia să-ţi "premiezi" papilele gustative.Pentru ca toate aceste elemente să fie bifate, îţi propun astăzi să încerci un preparat deosebit - orez cu verdeţuri. Un fel de mâncare uşor de preparat şi absolut delicios.
Ingrediente:
400 grame de orez
800 grame verdeţuri (varză, gulie, ceapă uscată, spanac, ţelină)
4 linguri brânză telemea rasă
4 linguri parmezan tăiat fulgi
pătrunjel verde, busuioc verde
maghiran
1 litru supă de carne
nucsoară
sare
piper
unt
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în supa de carne, iar verdeţurile curăţate se călesc în unt. Următorul pas este să amesteci orezul fiert cu brânza rasă, sare, piper, nucşoară, pătrunjel, busuioc şi maghiran.
Întreaga compoziţie se pune într-un vas pentru cuptor, uns cu unt, totul se acoperă cu fulgii parmezan şi se lasă la cuptor până ce acesta capătă culoare aurie.