Supa de linte cu spanac
Reţete · Supe si ciorbe / 29.01.2014

Desi nu se face rapid, aceasta supa este simplu de preparat; cel mai mult dureaza pana ce se inmoaie lintea. Aceasta supa este si decorativa, efectul fiind datorat imaginii spanacului si a lintei plutind in supa de tomate. Este plina de proteine si vitamine. Se serveste cu paine de cereale si salata sau cu orez fiert in ciorba de legume. Iti dorim pofta buna!

Ingrediente si cantitati:

1 cana linte (rosie), uscata;
5 cani apa;
1 frunza de dafin;
2 lingurite ulei de legume;
1 ceapa potrivita, taiata marunt;

1 catel de usturoi, taiat marunt;
300 g spanac proaspat, taiat, si apoi tocat;
1 cana pasta de rosii;
boia de ardei iute (optional);
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se pun intr-o oala de supa lintea, apa, frunza de dafin, sarea de mare si piperul si se dau in fiert. Cand incepe sa fiarba, se da focul la minimum, se acopera si se lasa 40 de minute pana cand lintea se inmoaie, amestecand din cand in cand.

2. In acest timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca. Se adauga spanacul, se da focul la minimum, se acopera si se lasa 5 minute. Se amesteca.


3. Se pune spanacul in oala si se adauga pasta de rosii si boiaua si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Inainte de a fi servita, se scoate frunza de dafin si se adauga sare de mare si piper, dupa gust.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 250 calorii; 16,2 g proteine; 41,7 g carbohidrati; 2,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 65 mg sodiu (fara cel din sare).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro