Ce se întâmplă dacă îți bați la cap copilul
Mama și copilul · Copii / 01.11.2017

Ai auzit vreodată că în spatele fiecărei femei de succes este un părinte care a bătut-o la cap? Acest lucru este adevărat, potrivit unui studiu din Marea Britanie, care sugerează că părinții care stabilesc așteptări mari pentru fiicele lor adolescente apelează la un factor important pentru a determina dacă vor deveni sau nu femei de succes. Iată ce se întâmplă dacă îți bați la cap copilul!

Care este motivul pentru care poți să îți bați la cap copilul în continuare?


Studiul condus de Ericka G. Rascon-Ramirez, de la Universitatea din Essex, a examinat experiențele de viață ale 15.000 de fete cu vârstele cuprinse între 13 și 14 ani, pe o perioadă de 10 ani. Rezultatele studiului au arătat că fetele adolescente ale căror părinți, de obicei mamele, au manifestat în mod constant așteptări înalte au prezentat o probabilitate mult mai mică de a fi distrase de ispite care le-ar fi scăzut șansele de a reuși în viață.


Mai exact, cercetătorii au descoperit că aceste fete au avut șanse mai mari de a merge la facultate, riscuri mai mici de a rămâne gravide ca adolescente, de a rămâne la un job fără viitor, de a lucra într-un loc cu salarii mici, de a sta în șomaj pe perioade lungi de timp.

Cu toate că gândul de a fi o mamă care își bate copilul la cap nu este neapărat pe placul tău, Rason-Ramirez sugerează faptul că părinții ar trebui să fie consolați cunoscând cercetările acestea care indică faptul că fiica ta chiar te ascultă.


În multe dintre cazuri, reușim să facem ceea ce credem că e mai convenabil pentru noi, chiar dacă acest lucru este împotriva voinței părinților noștri. Dar, indiferent cât de mult am încerca să evităm recomandările părinților noștri, este foarte probabil ca aceștia să ajungă să ne influențeze alegerile.

Deci, indiferent de cât de des îți vezi copilul că își dă ochii peste cap, se face că nu te ascultă și are un comportament obișnuit pentru un adolescent, amintește-ți că, de fapt, îți mulțumește pentru sfaturile utile.


Cercetătorii subliniază, de asemenea, că sfaturile date de la o vârstă fragedă copilului, cum ar fi vârsta normală la care ar trebui să aibă un iubit, că ar trebui să meargă la facultate și că nu ar trebui să întrețină relații intime în adolescență, s-ar putea să ducă la un copil care ajunge la 20 de ani fără a avea propriul copil.

Este important să îți amintești întotdeauna să stabilești așteptări realiste pentru copilul tău. Vorbește cu el! Ascultă-l!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro