Ce se întâmplă dacă petreci mai mult timp cu mama ta
Mama și copilul · Familie / 08.09.2018

De-a lungul timpului, mamele au fost considerate surse inepuizabile de îngrijire și dragoste necondiționată. S-au luptat pentru copiii lor, au plâns pentru aceștia, au fost mândre de ei.

Cu toate acestea, mamele nu pot sta mereu lângă noi. Cât timp petreci cu mama ta? Te surprinde cu vizite neplanificate? Când ai un coșmar, i-l povestești a doua zi mamei tale? Când ai nevoie de o rețetă, pe cine suni? Potrivit unui nou studiu, dacă petreci mai mult timp cu mama ta, se pare că o poți ajuta să trăiască mai mult. 

Cu cât petreci mai mult timp cu mama ta, cu atât mai mult trăiește aceasta


Singurătatea joacă un rol important în declinul legat de vârsta înaintată, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, San Francisco. Raportul a fost publicat în Elle, iar conform acestuia 1.600 de adulți cu vârsta medie de 71 de ani au participat la studiu. Statutul socio-economic și sănătatea au fost factorii controlați. Cu toate acestea, persoanele singure au avut un risc mai mare de mortalitate. Aproape 23% dintre participanți au murit în termen de șase ani, comparativ cu 14% dintre cei care au dezvăluit că au o companie plăcută. 

Când îmbătrânesc oamenii, multe dintre relațiile lor dispar. Din păcate, chiar și cele de durată încep să dispară odată cu trecerea timpului. Oamenii cu care au petrecut o mare parte a timpului s-ar putea să nu mai fie în preajma lor. Copiii își lasă adesea părinții singuri atunci când vârsta lor devine o povară pentru ei. Puține persoane anticipează că oamenii în vârstă pot pleca de pe această lume atât de repede, încât nu au timp nici să își ia la revedere.

Înțelegerea riscurilor de izolare și ale unei vieți cu puține persoane în ea poate fi evazivă din mai multe motive. De exemplu, se poate întâmpla ca nicio persoană să nu aibă grijă de nevoile zilnice ale unui bătrân, care includ alimente, medicamente și programări la medic. Frigiderul este gol, dar nu există nicio persoană pe care să o poată suna. Și apar sentimente de disperare și umilință. Izolarea socială și singurătatea pot avea un impact sever asupra persoanelor în vârstă, la nivel psihologic și fizic. Nevoia pe care o avem toată viața de oameni care să ne cunoască, să ne prețuiască, să ne ofere bucurie nu dispare niciodată. Singurătatea vine cu pericolele sale. Studiile au demonstrat că singurătatea este corelată cu tensiunea arterială crescută, comportamente de sănătate riscante, cum ar fi inactivitatea și fumatul, precum și cu demența. 

Persoanele în vârstă sunt de părere că relațiile sunt mult mai serioase decât copiii sau nepoții lor, de aceea este atât de ușoară iertarea pentru ele. Este vorba și despre abilitățile relaționale esențiale și abilitățile pe care le au bunicii noștri. Datorită acestor abilități, prieteniile lor sunt mult mai stabile și acceptă imperfecțiunile prietenilor lor. Ai mult mai multă experiență în prieteniile tale atunci când ești mai în vârstă. Știi pentru ce merită să lupți și ce nu merită efortul tău. 

Pe lângă rudele mai în vârstă și prietenii care sunt invitați acasă, este necesar să existe relații. Adesea, mediile de viață asistate sunt înțelese greșit. Cu toate acestea, această credință răspândită în toată lumea este greșită. Persoanele în etate tind să aibă o viață mai bună în situații de viață în care se pot conecta și discuta cu persoane de vârsta lor. Atunci când crește nivelul calității timpului, longevitatea devine concretă. Cu alte cuvinte, părinții tăi și bunicii tăi pot beneficia de timpul petrecut cu ei. Adică timpul de calitate petrecut împreună. Interacțiunile pe care aceștia le au cu familia le oferă o companie și o expresie esențială pentru viață în această etapă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro