2 rețete care combat grețurile din timpul sarcinii
Știi deja că nu este bine să ai stomacul gol, dar te-ai săturat să mănânci mereu biscuiți sărați pentru a te simți mai bine? Testează rețetele benefice care elimină grețurile și îți dau multă energie în timpul celor 9 luni de sarcină.
Nu este deloc simplu să alegi ce să mănânci când simți toate mirosurile foarte intens, iar starea de vomă apare pe neașteptate. Cu toate acestea, dacă încerci să mănânci foarte rar ți-ai putea agrava starea, iar bebelușul tău nu va obține toți nutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta. În acest scop nutriționiștii au detaliat câteva rețete care te vor ajuta să uiți de grețurile matinale și să ai din nou energie. Ingredientele propuse elimină amețeala și previn starea de vomă, iar doza de vitamine și minerale este foarte utilă pentru bebelușul tău.
Iată ce preparate stopează grețurile și au un gust foarte bun:
1. Prăjiturele cu ghimbir
Foarte multe femei însărcinate resimt pofta de dulce extrem de intens în această perioadă, chiar și în contextul grețurilor matinale. Pregătește aceste prăjiturele care reglează digestia și nu au un exces de zahăr sau grăsimi. Conțin cereale integrale, fiind mult mai sățioase deât dulciurile pe care le poți cumpăra de la magazin, care au mulți carbohidrați rafinați.
Ingrediente:
- ½ cană de făină neagră;
- ½ cană de făină de secară;
- ½ cană de făină de orez;
- o linguriță de bicarbonat de sodiu;
- ¼ linguriță de sare de mare fină;
- 1½ linguriță de pudră de ghimbir;
- ½ linguriță de scorțișoară;
- un ou mare;
- ¼ cană de ulei de cocos, topit;
- ¼ cană de sirop de melasă;
- ¼ cană de zahăr brun;
- o linguriță de rădăcină de ghimbir, rasă fin.
Cum se prepară:
Amestecă într-un bol mare cele 3 tipuri de făină, sarea, pudra de ghimbir, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara. Într-un alt bol amestecă oul cu uleiul de cocos, siropul de melasă, zahărul brun și rădăcina rasă de ghimbir. Toarnă mixul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecă bine până când obții un aluat consistent. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă la frigider timp de 2 ore.
După acest interval scoate bolul din frigider, ia cu lingurița din aluatul ferm și formează bile, pe care le vei pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă 5cm între ele pentru a evita lipirea prăjiturelelor. Va fi nevoie de 10-15 minute la foc mediu pentru ca prăjiturelele să devină maroniu-aurii. După ce le scoți de la cuptor lasă-le să se răcească 2 minute în tavă înainte de a le muta pe un platou.
2. Supă cu tăieței și curry
O porție de supă caldă este la fel de benefică pentru a calma greața ca și o ceașcă de ceai în primul trimestru de sarcină. În plus, este consistentă și previne senzația de foame care poate accentua amețeala sau senzația de vomă.
Ingrediente:
- o lingură de ulei de măsline;
- 2 dovlecei medii, tăiați cubulețe;
- un morcov mare, tăiat felii subțiri;
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt;
- 2 linguri de pastă de curry;
- o lingură de sos de pește;
- 1½ cană de lapte de cocos light;
- 6 căni de supă de legume;
- 150g de tăieței din făină de orez;
- 2 linguri de suc de lămâie, proaspăt stors;
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt.
Cum se prepară:
Încălzește uleiul un minut într-o tigaie mare, apoi adaugă dovleceii, morcovul și usturoiul. Lasă 4 minute, apoi continuă cu pasta de curry. După un minut pune sosul de pește, laptele de cocos și supa de legume. Pune capacul și lasă la foc mic până dă în clocot, aproximativ 8-10 minute. Adaugă tăiețeii, lasă parțial acoperit și fierbe încă 10 minute, amestecând din când în când pentru a preveni lipirea tăiețeilor. La final pune sucul de lămâie și pătrunjelul, apoi servește supa reconfortantă.
Pentru un plus de proteine poți adăuga și 100g de carne de pui mărunțită sau 60g de nuci sau alune.